• 12709
    öncelikle deminden beri yazıyorum ve tak elektrikler gitti. yani var ya, yani aaaa..... baştan yazıyorum, elektrik bir daha giderse ekrana kafa atabilirim. okumayanın kalbini kırarım çok sevgili arkadaşlar. (u: :()

    gece gece biraz çalışayım dedim. ben bir ekonomist değilim.. 1. sınıf veterinerlikten çakmış bir öğrenciyim. bilmediğim konuda ahkam kesmeyeceğim. ama gideceğini (gönderilmek istenecek) tahmin ettiğim oyuncularla maaşlarda nasıl bir oynama olacak ona bakmak istiyorum. yani anlayacağınız toplama çıkarma yapacağım, o kadar yani. bir marifet yok. ama şunu söyleyebilirim. demin bir göz gezdirdim de çok sıkıcı bir tablo var gibi.

    kaynaklarım;

    http://www.transfermarkt.com.tr/...tartseite/verein/141
    http://futturk.com/...ri-ne-kadar-listesi/
    http://www.fanatik.com.tr/...ldu-bruma-yok-610588

    maaş toplamlarına bakalım öncelikle. maç başı ücretlerini hesaba katmıyorum. çünkü müneccimlik yapmak istemiyorum. bunun yanı sıra uefa bizden 2 şey bekliyor. tabi internette gördüğümüz belgeler ve basından duyduğumuza göre bunu söylüyorum. gelir gider farkı 30 milyon euro'u geçmeyecek. ki bunun hakkında şuanda yorum yapamam ki yapabilsem dahi halim yok. bir de maaş giderleri 50 milyon euro'yu geçemez. zannediyorum maç başılar bu hususda önemli değil. hadi devam edelim.

    kaynağıma (http://futturk.com/...i-ne-kadar-listesi/) göre;

    31 oyuncumuz var şu anda. sitede jem paul karacan ve lukas podolski yok. google abi sağ olsun onlarıda biliyoruz. ve bu oyuncularımızın toplam (podolski ve jem dağil) maaşı; 47.849.000 euro
    yani 28 oyuncu sınırı olmasa elimizde 2.151.000 euro maaş verecek imkan olurdu.

    bir transfer sezonu geçirdik hamza hocayla. orada gördüğümüz bir şey vardı. bütün gönderilen oyuncular oynayabilecekleri her yerde denendi. hatta veysel'in stoper oynadığını hatırlıyorum bir maçta. o yüzden avusturya kampının oyuncuları gönderme amacıyla yapıldığını düşünüyorum. haziran başını hatırlayalım. kulağımıza gelenler "para var ama olası bir sıkıntı halinde (başarısızlık vs) gelecek sene sıkıntı yaşamamak için eldeki oyuncu havuzunu olabildiğince verimli kullanmak istiyor yönetim ve teknik heyet." idi.yani bu kampın amacı birazda bu.

    http://www.fanatik.com.tr/...ldu-bruma-yok-610588

    burada avusturya kamp kadrosu var. eksik gedik var mı bilmiyorum ama zaten benim tahminlerim genelde bu oyuncular arasından olduğu için çok da önemi yok. gönderilmek istenenleri de gidiyormuş gibi düşüneceğim. haberiniz ola.

    hadi bakalım...

    bir iki tane u21'e gidecek oyuncu var burada. maaş toplamında onları yazmadığım için saymıyorum.

    gidecekler: *yekta, *dzemali, furkan, sercan, umut gündoğan, bruma, melo, ontivero, *oğuzhan kayar, *kaan baysal, (ambrabat)
    10 isim var, 4 tane de u21'e kesin gider diye düşündüğüm adam var.

    dany'i bilerek yazmadım çünkü çok bir şey tahmin edemiyorum. bruma gitti gibi zaten. bazı yakınlarım melo sözleşmesinde indirme gidip yeni sözleşme imzalar diye düşünseler de sanıyorum koptu artık. ambrabat'ı parantez içinde yazdım çünkü daha önceki maaş toplamında kendisi de var. gitti zaten. yıldız olanlar ise bir önceki listede adları olup, fanatikte kampta gözükmeyen maaşlı oyuncularımız.

    peki bu oyuncuların maaşları ne kadar; 8.145.000 euro

    yani bu oyuncular giderse toplam ödediğimiz maaş 39.704.000 euro oluyor. yani elimizde 10.296.000 euro maaş verecek gücümüz oluyor. ve bu arada yukarıdaki listeye göre oyuncu sayımız 20'ye düşüyor.

    işte ne güzel 10 milyon euro'luk maaş verebiliyoruz. ama burada gelir gider farkının 30 milyon oluşu devreye giriyor. bonservis, imza, maç başı vs derken bu nasıl dengelenecek hiç bir fikrim yok. belki transfer sezonu bitince bir yorum yapabiliriz. daha da kötğüsü bu gidecek oyuncuların maaşlarının bir kismı bize kitlenecek çünkü kimse bu kadar yüksek maaş vermez. fenerbahçe'nin büyük bir avantajı çok fazla oyuncusunun sözleşmesi bitmişti. ne yazıkki bu oyuncularımızda böyle bir durum yok.

    beyanlardan da bazı şeyler çıkartıyoruz. örneğin anladığım kadarıyla hamza hoca 4 forvet istiyor. bunların 3'ünü içeriden çıkartmaya çalışacak. bir tane transfer olacak. melo gidiyorsa oraya bir transfer yapılacak. ki melo tipinde ama daha düşük maliyetli bir oyuncu olacağı bence kesin. bu daha düşük seviye demek olabilir. sağ bek alınmayacak deniyor ama ben duruma göre değişebileceğini düşünüyorum. bir stoper alıcaz dendi. kanat alınacağını zannetmiyorum açıkçası ama belli olmaz. (ki hakkatten zannetmiyorumç) zenci sol bek vardı bir tane. yani tahmin ediyorum en az 4-5 oyuncu alınacak daha. maaşlarını ayarlamak ciddi sıkıntı yaratabilir bu durumda. bir de bonservis falan var.

    işin daha kötü kısmı. şu tabloda devre arası transfer yapmanın çok zor olduğunu söyleyebiliriz sanırım. açıkçası ben bu transfer sezonu takımın başında olmak hiç istemezdim. bir de düşünsenize hamza hoca nereden geldi. milli takımdan. oyuncu portföyü 6 ayda bir değişir. ama adamın çalışma sahası içerisinde 1 sene türkler olmuş. 1 ayda portföy hazırla denmez birisine. ee gözlem ekibimize güven olduğunu hiç zannetmiyorum. yani çok sıkıcı bir tablo var ortada.

    jem ve bilal transferi bence doğru transferler. riskli ama tutarsa faydalı olacak transferler. ama bu transferlerin bir manası olması için kesinlikle dzemali ve yekta'nın gitmesi gerek. yoksa koca birer transfer hatası olarak kalıcaklar. ama onlar giderse bence başarılı transfer olacaklar.

    her neyse... dediğim gibi ben evimde sigaramı içip olayları takip etmeyi tercih ederim. 10 sene sonra ilk defa fm oynamayı düşünüyordum içim karardı vallahi.

    edit: şöyle bir baktım da baya yazmışım. bu yazıyı ilk yazdığımda elektriklerimin gittiğini söylemiş miydim? ihi! (işte böyle duygu sömürüsü yapılır dostlar.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın