• 175
    ben ülkenin en büyük eğitim kurumu, batıya açılan penceresi, öyle über bir kültürü olduğunu düşünmüyorum bu lisenin. ulan kültür denilen şey laftan ibaret midir? kültür kuşaktan kuşağa yayılmaz mı? kültür oturup kalkmayı, edebi adabı bilen, herşeyden önce faşizmin değil sürekli değişim ve yenilenmenin olduğu ortamlar içindir. ulan madem çok kültürlüsün;

    1) 100 yılı aşkındır aktif olan galatasaray lisesi'nden bir tane bile vizyoner insan çıkmaz ali sami yen ve ünal aysal'dan başka? hoş, kulübü liselilerin malı yapan tüzüğü oluşturan da ali sami yen'di ama neyse girmeyeceğim oralara.

    2) ulan sen galatasaray lisesi'sin. atatürk'ün fikirlerini ilham aldığı tevfik fikret'in övündüğü dünyaca ünlü eğitim kurumusun. kültürlü bi camia paragöz mü olur lan, o kulübü asıl finanse eden taraftara bu kadar mı saygısız davranır? kültürlü camia, ileri görüşlü camia kulüp bizde kalsın da ne bok yerse yesin der mi? bu nasıl bir zihniyet?

    3) kültürsüz, vizyonsuz ve paragöz olduğunuz kadar yalakasınız da sayın liseli dedeler. ünal aysal neden gönderildi bunun hesabını vereceksiniz. siz sermaye artırımlarımızı reddeden spk'yı oradan indirecektiniz o yüksek masonik gücünüzü kullanarak, galatasaray'ı dünyaya tanıtmış, her branşta ayağa kaldırmış başkanı değil. neden gönderdiniz aysal'ı? neden altını oydunuz? yoksa sizden büyük merciler mi var bu ülkede? (!)

    4) 100 yıldır içinizden değil başkan yönetici bile çıkaramadınız, belki bi ali dürüst vardır o kadar. siz lisenizle övünmekten, insanlara yukarıdan bakmaktan başka bişey bilmeyen bakkal zihniyetli insanlarsınız sadece. hoş bu da bakkallara hakaret oldu, onların dahi bir ileriye dönük programı, vizyonu hesaplamaları varken sizin tek düşünceniz; "aman tadımız kaçmasın inan bey! aman kulüp bizde kalsın!" oldu.

    5) vizyoner, kültür sahibi, aydınlık insanlar her zaman ileriyi düşünür. ben bu kulüpte başarının paraya çevrildiğini ya da istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü hiç görmedim. bir tek tekerlekli sandalye basketbol takımı var, orası da siz elinizi atmadığınız için göğsümüzü kabarttı yıllarca ama elinizi atmasanız hiç umursamıyorsunuz bu sefer de. o aslanlara yaptıklarınızın hesabını ayrıca soracak bu taraftar.

    yazacak daha çok şey var ama burada kesiyorum. size yalnızca tek bişey söylüyorum;

    galatasaray bünyesindeki bir avuç mezunlar derneği üyesinin değil, nüfusu en az 20 milyonu bulan galatasaray taraftarınındır ve yeri geldiğinde o taraftar sizi vezir ettiği gibi rezil etmesini de bilir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın