resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 3138
    şu zamana kadar sakatlıklar içerisinde oynadığı 48 resmi maçta 4 gol attı, 12 de asist yapmış.
    yaşı 20.

    aynı bruma oynadığı kulüp porto olsun, bu gün galatasaray taraftarının transfer haberlerindeki göz bebeği olurdu. her şeyden önce temelli elden çıkarılmasına kesinlikle karşıyım. 14/15 sezonunun 2. yarısında oynadığı maçlarda bir defa defansif meziyetlerinin ve koşu mesafesinin çok geliştiğini gördük.

    bu arada bruma'nın çok önemli kanat oyuncularının sahip olduğu bir meziyeti var. kale önünden kaçırdığı çok golünü gördük. sorun değil. 20 yaşında o topa vurduğunda auta gider, 23 yaşında gol olur. topla içeri katedip verkaçlarla savunmayı delebiliyor. sıfıra da inebiliyor. yani her türlü oyun için çözüm olabilme potansiyeline sahip. bunları birleştirip bir oyuncu profili yaratabilirseniz çok kazançlı çıkarsınız.

    eksiği ne? toplu oyundaki devamlılığı ve karar vermedeki sıkıntısı.
    e arkadaş ben bu işi anlamıyorum. kulüp olarak senin görevin bu noktada başlıyor zaten. sadece en iyi adamları bulup bir kadro içerisinde toplamak mıdır bir kulübün görevi? yoksa elindeki potansiyelleri de kullanabilmek mi?

    eğer galatasaray'da kalacaksa artık bir teknik adam gözünü kapatıp umut'un, sabri'nin bulduğu şansları kendisine vermeli. hem teknik direktörümüz hem de takım arkadaşlarını hücumda sorumluluk üstlenmesi için maç içerisinde bruma'yı zorlamalı. daha dün yasin'in açıklamalarını okudum. sneijder ile oynamak büyük şans. her idmanda bir şeyler öğreniyorsunuz. onunla başarısız olmanız imkansız diyor. aynı şeylerin bruma için de geçerli olduğunu düşünüyorum. öğrenecektir. ha eğer diyorsanız ki biz bruma'yı geliştirmeyi beceremiyoruz. o zaman sözleşmesini uzatıp adamı gelişebileceği bir takıma kiralayın. real sociedad lafı dolanıyor. mis gibi olur. sporting lizbon daha da iyi olur. yetiştiği ülkede herşeyden önce özgüvenini geri kazanır.

    5 sene uzat kontratını, adamı 2 sene kirala. hem kiralayan ve adamı geliştirmek için çaba harcayacak kulüp bu işten karlı çıksın, hem sen karlı çık, hem de oyuncun karlı çıksın.

    fakat böyle bir futbolcuyu 8 milyon eu satın alma opsiyonu ile kiralamayı akıllıca bulmuyorum. zaten bu gün satıyorum desen ederi o civarlarda. ritmini yakalarsa adam 8'i hesabına yatırıp aynı gün oyuncuyu 15'e bir başka avrupa kulübüne verir.

    şunu da söylemek lazım. 25 senedir futbolu yakınen takip ediyorsam bundan önce 20 yaşında bruma'dan iyi tek kanat oyuncumuz arda çıktı altyapımızdan.

    sorunumuz tüketim kültürünün hakim olduğu bir toplumda yaşıyor olmak. üreten bir toplumda olsak bu gün elinde emre çolak varken bilal kısa'yı almazdın. bruma ve sinan gümüş gibi iki kanat oyuncunu takıma güç katacak şekilde kullanmayı becerirdin. gerçekten bazı şeyleri fazla yanlış yapıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın