resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 1997
    bakın sevgili romalılar dikkatle okuyun şimdi beni.

    dünyada olan her şeyin temeli ekonomiktir. gidip italya'dan sıradan bi zeytin yağı alırsanız vereceğiniz fiyat türkiye'deki en kaliteli zeytin yağından 2 kat daha pahalıdır. çünkü neden? tamemen pazarlama yönetiminden. bu da bir anda oluşan bi şey değil. yıllarca süren bu algı sonucunda adamların zeytin yağları dünyadaki en kaliteli zeytin yağı olarak lanse edilmiş ve böyle de devam edecek. belçika'dan isviçre'den çikolata alacağınızda da böyledir. bi fransız çikolatasını ne kadar süslerseniz süsleyin komşusu belçikanınki kadar iyi pazarlayamazsınız. şimdi bu turkish delight delight diyolar. sebebi basit sadece ismi var. öyle ahım şahım bi numarası da yok ama bilirsiniz bu pazarlamadır tanıtımın ürünüdür. yapacak bi şey yok.

    futbolun en kritik bölgelerinin başında gelir bekler hele de sol bek. adamdan bi canını istemediğin kalır. iyi bir bek olmak için dayanıklı olacaksın, hızlı olacaksın, teknik olacaksın, topla münakaşaya girmeyi bileceksin, rakibi takip edeceksin, topu kapacaksın, adam kaçırmayacaksın,kendi ceza sahana girip alanını adamını marke edeceksin, kademeye gireceksin, rakip bölgede korner bayrağına kadar yeri geldiğinde pres yapacaksın.

    hiçbir zaman kaleci sıkıntısı çekmeyecek dünya ya da orta sahanın ortasında da kaliteli oyuncu yok demeyeceğiz. bu mevki haricinde sıkıntısı olmayacak dünyanın çünkü bi şekilde yetenekleriyle işi çözebilecek diğer mevkideki oyuncular. bu arkadaşlar her zaman adamını kaçırma korkusuyla maç yapacaklar, iyi orta açmaya çalışacaklar boş bindirmeler yapacaklar. adı gibi kendisi de yan rolde bu arkadaşlar. çok nadir olarak takımlarının yıldızı olacaklar.

    manchester united geçen sezon potansiyel gördüğü luke shaw için dünyaları verdi. neden çünkü çıkmıyor ulan orada kaliteli oyuncu bulduğun zaman ümüğünü sıkıyorlar adamın. marcelo oynarken coentrao geliyor çünkü yok. başkalarında olacağında bende olsun bu kadar basit. chelsea luis felipe'yi alıyor dünya kadar paraya ve yedek oturtuyor. yetmiyor o kadar iyi oyuncu olsa da o kadar dinamik değil diye kenarda bekliyor herif. olmuyor yani çok zor bi mevki kalecilik kadar enayi olmayı gerektiren bi pozisyon.

    biz salak mıyız o zaman bu elimizdeki cevheri yollamaya çalışıyoruz? 22 yaşında ulan bu herif. 13 sene daha top oynayacak bu. eksik yönleri elbette var ama nasıl görmezden geliyorsunuz bu seneki gelişimi anlamıyorum. kademede yaptığı kritik hamleleri bir tek küçük bi azınlık mı farkında? orta açamıyor mu? evet açamıyor. saçma hareketler yapmıyor mu evet yapıyor ama yapacak yapmalı çünkü hala öğreniyor.

    bana adam sayın ya dünyada sol bek bu kadar potansiyelli olduğu düşünülüp lanse edilen adamları sayın mesela. ben deneyeyim ricardo rodrigez var, ben davies var, lucas digne var psg'de. ne bileyim çok yoklar. altın değerinde oyuncular bunlar. şimdi mi elimizden çıkaralım? gitsin kolarov mu gelsin. bu telles'in ölüsü para eder ölüsü. çünkü tüm avrupa biliyor ki galatasaray da bi sol bek var daha çocuk. ne zaman sıkıntıya girseler başka alternatifleri yok bu telles'e muhtaçlar bi gözleri de bu tarafta. kapış kapış karaborsa bu adamlar.

    ulan azıcık marka takıntısı bebeler gibi takılmayın evde pişen bulgurun tadını çıkarın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın