resim
Bilal Kısa
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 401
    değerli renktaşlarımızın anlamak istemediği ya da anlamadığı bir şey var. aslında birden fazla şey var, neyse altta değineceğim. öncelikle;

    bilal iyi bir oyuncu. bak buna itiraz eden yok. kariyerini falan bilmem ama iyi oyuncu. aldığı para çok yüksek değil, buna da itiraz etmiyorum. ama bu adamı eleştirenler zaten bu sebeplerden eleştirmiyor. gözümüzün önündeki gerçekleri görmezden gelmemeliyiz artık.

    1- bilal kısa 32 yaşında. normal şartlar altında 32 yaşıda bir oyuncu transfer etmek her zaman kötü sonuç verecek diye bir kaide yok. necati gibi beşiktaşta yusuf gibi bazen olumlu sonuç verir bu transferler. fakat senin takımının orta sahasında melo,selçuk,hamit,yekta,cemaili ve emre çolak gibi bir rotasyonun var. emre çolak'ı saymazsan 30 yaşın üstünde bir orta saha rotasyonuna (emre'yi niye saymadığımı açıklayacağım) bilal kısa'yı almak doğru bir tercih değildir.

    2- bu sezon kadrolar 28 kişi olacak. şimdi az önce değindik orta sahamızdaki isimlere. hani küçük çapta bir mucize oldu ve yekta - cemaili ikilisini gönderdin. elinde kalan isimler, melo,selçuk,hamit,sneijder,emre çolak. şimdi şu rotasyona baktın. melo-selçuk oynayacak bi kere burası kesin. toplam rotasyona baktığımızda, sadece yılların verdiği tecrübe ile defansif orta saha oynayabilen 34 yaşındaki hamit dışında bir tane defansif orta saha adamın yok meloyu yedekleyebilecek. ama öte yandan takımında şu an işin ofansif rolünü üstlenebilecek emre çolak gibi,hem selçuk hem sneijder yerine oynayabilen, kariyerinin belki de en olgun yılını geçirmiş bir adam var.ama bu transfer ile onu otasyonun daha da dışına itiyorsun. tekrar ediyorum. müzmin sakat hamit hariç bir tane defansif orta sahan yok. diyeceksin ki e tamam onu da alırlar.az önce kadrolar 28 kişi olacak demiş miydim? bu şartlar altında orta sahanın göbeğinde emre varken ekstra bir ileriye dönük orta sahaya daha ihtiyacın yok. elinde zaten aynı yeteneklere sahip, daha genç ve yıllardır takımın içinde olan bir adamın var. sen buraya defansif orta saha takviyesi yapacaksın, ofansif orta saha değil. ki bak bütün bunları bir mucize olup da yekta ve cemaili'yi gönderdiğin ihtimalde yazdım. onu da aklından çıkarma.

    entarinin başını unutanlar için yazalım. bilal kötü oyuncu değil. fakat ne yeri ne zamanı bilal'in galatasaraya transfer olmasının. bak sağ bekin yok,sol bek rotasyonun yok, defansif orta sahan yok, kanatların yok, forvetin yok. şu takımda iyi diyebileceğin (tekrar ediyorum selçuk'un dokunulmazlığı göz önüne alınarak) ve rotasyonu olan tek bölgesi ileriye dönük orta saha merkezi. sen gidip oraya adam alıyorsun. ve bu adam ister iyi olsun ister kötü, 32 yaşında.

    diyelim ki evden çıkıp kızla buluşacaksın. üstündeki t-shirt kirli, ayakkabıların yırtık,pantolonunun cebi delik. ama elinde i phone var. diyorsun ki cebimde para var, gideyim birşeyler alayım. ama gidip paranı, ne t-shirte, ne ayakkabıya, ne pantolona harcıyorsun. belki şarjım biter diye gidip mobil şarj cihazı alıyorsun. ne kadar mantıklı?

    işte bilal transferi de, o kadar mantıklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın