resim
Bilal Kısa
Görev:Teknik Direktör
Takım:Menemen FK
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 376
    32 yaşında akhisar'da oyna, sonra 2.4 milyon'a ülkenin en büyük takımına transfer ol. bilal için büyük başarıdır.

    bu duruma kendi açımızdan bakarsak bir o kadar başarısızlıktır, 32 yaşındaki adama bu kadar para verip, maç başı 45 bin tl de ekstra koyarsan bu adam ancak hagi olmalıdır.

    yekta ile emre çolak arası bir adamdır, emre de genç olduğundan bir adım öndedir. ederi 1 milyon'dur, fazlası değil.
  • 382
    eveet... öncelikle şimdiden söylemek istiyorum. dünya üzerinde aklına gelecek bütün hocalar her branşta kulüp değiştirip eski kulübünden tanıdığı oyuncuyu yeni kulübe götürür.

    mancini'den tut fatih terim'e kadar tonla örnek var.

    her neyse ben çok bir şey görüyorum. bana göre çok bir transfer. amma velakin şu para mevzusuna 2 kelam etmek istiyorum.
    gayet makul bir miktar. 110.000 akhisar için ne ifade ediyor bilmiyorum. ama 800.000 galatasaray için çok yüksek bir maaş değil. bilal'e düşük bir maaş vermiş oluyorsun aslında. bu alt sınırı daha alta çekmesi lazım galatasaray'ın ama o başka bir konu. bir örnek daha vereyim: bruma 75.000 kazanırken sporting lizbonda, biz de 1.300.000 euro kazanıyor.

    ben bir dönem akhisar'ı baya takip ediyordum. hamza hocanın bilal kendini fazla ileri atarken inatla geri çektiğini hatırlıyorum. bilal yanındaki kişilere göre 2. bölgede de oyanayabilen aslen 2 ve 3 arasında oynayan bir insan.

    emre'nin önünü tıkadığı söyleniyor. hiiiiiç katılmıyorum.

    şimdi bakalım emre'nin yerini kapması gereken kişi kim?
    (burda hemen söylemek istiyorum sağ kanat ve selçuk'un yeri cevaplarını kabul etmiyorum. sebebini özelden isteyen ile tartışırız.)

    sniejder... peki sizce bu mümkün mü? bence hayır. daha kötüsü emre'de bunun farkında. emre ne yaparsa yapsın sneijder'in yerini kapayacağının farkında. yeri ne sneijder'den sonraki o bölgenin adamı. yeri garanti. çekişme yok. işte bilal bunu sağlayacak. artık 2.lik yeri bile sağlam değil. daha çok çalış, daha çok rekabet et.

    emre'nin yükselen performansı bana göre daha da artacaktır.
  • 383
    alacağı 800 bin euro helal olsun. bazı bilaller gibi masa başında emek sarfetmeden milyonları sıfırlamamış, 10 yaşından 32 yaşına kadar her gün antreman yapıp alnının teriyle bir yerlere gelmiştir. ülke şartlarında futbolcuların aldığı maaşların çok yüksek olduğunu düşünüyorum ama başka alanlarda bundan çok daha büyük haksızlıklar olduğu için tekmeye kafa uzatan bu çocukları biraz göz ardı etmemiz gerektiği kanaatideyim. ayrıca senijder 4-5 milyon euro alıyorsa yanında oynayacak adama 300 bin euro ödeyemezsin. o da bir adaletsizlik olur. ya en pahalı oyuncunu satıp tavan fiyatı düşürüp farklı bir politikaya geçeceksin ya da elin mahkum bu paraları ödeyeceksin.
  • 384
    hala galatasaraya transferini ve verilen ucreti mantıklı ve makul bulan taraftarlar oluduğunu gördükçe ümitsizliğe kapılmama sebep olan futbolcudur
    32 yaşında galatasaray'a gelmiş bilal galatasaray'a sampiyonlar ligini mi kazandıracaktır acaba ne gibi bir katkı saglayacaktır.
    ilk 11 e girmesi zor 18'e muhtemel bir adam eğer selcuk'un alternatifi ise;
    bende bir mallık var anlayamıyorum çünkü selçuk zaten bu adamdan 1 yaş küçük ikisi de 2 sene sonra beraber çöp olacak birbirlerini sabaha kadar zorlasalar ne olcak ?
    yerine en azından ileride 11 cıkma sansı olan bir cocuk gelse de buyuk kaptanı zorlasa mantıklı olmaz mıydı ? yoksa gerçekten ben de bir mallık mı var başka bir şey var da ben mi göremiyorum
    onun yanında teknik direktörler eski takımından oyuncu alırmış;
    doğrudur belki de 20 yaşında gelecek gördüğün tanıdğın adam vardır alırsın. 32 yaşında adamı getirmek ona vefa borcu ödemektir tabiki bunu da babanın takımı ise yaparsın
    cok net bir soru bilal kısa galatasaraya gelmese idi kime giderdi. bana göre başaksehir kasımpasa trabzon bursa yan bile bakmazdı. belki orta sıranın hemen altında konumlanan eskisehir, antep vs alırdı hatta yabancı sınırı yokken cavcav bedava olmayacaksa almazdı. bu soruya kendi içinizde objektif cevap verin ona göre bu transferin hiç mantıklı yanı var mı bana söyleyin
  • 386
    şaka gibi ama aldığı yıllık ücrete sneijder üzerinden yaklaşılmış. evvela belirteyim maaş/bonservis konularına transfer gerçekçiliği hususu dışında kafa yormam. bu teknik ekip ve yönetimin sorumluluğundaki bir olay. fakat sneijder bunu alıyorsa bilal bunu alır zihniyeti sıkıntılı. bugün 1.lig'de de ilk 11 oyuncusu olup aralarında 4-5 kat maaş farkı olan oyuncular var, real madrid'de de. siz ronaldo ile carvajal aynı maaşı alıyor mu sanıyorsunuz cidden, ya da emre çolak'ın maaşından haberdar mısınız?
  • 387
    tarık çamdal'ın, dany'nin 1 milyon euro üzeri maaş aldığı takımda koray, sercan ve furkan özçal kadar, ontivero'dan 250 bin kadar fazla maaş alacak olmasının bile eleştirildiği futbolcu.

    300 bin euro verilse onu bile eleştirirsiniz.

    lüzumsuz bir transfer olduğu konusunda ben de çoğu kişiyle benzer düşünüyorum ama tutup da aldığı maaşı eleştirmek bana saçma geliyor. yani bilal kısa transfer edildi diye hocayı yerden yere vurmaya da gerek yok. lüzumsuz transferler için kafa yoracaksak hajroviclere, burdissolara, tarık çamdallara vs bir bakalım. bu isimlerin bile bu kadar tepki topladığını hatırlamıyorum. bilal hiç olmazsa takıma ligde kupada katkı sağlayabilecek düzeyde bir futbolcu.
  • 390
    aslında isabet bi' transfer,ama akhisar dan gelmesi herkese problem sanırım.çifte şampiyon olan takım ister istemez gözü yükseltiyor,yeni başkan ibrahimoviç diyor ardından bir anda paramız yok diye düşük bütçeye yöneliyoruz.yoksa herkes ister oxlade chamberlain gelsin yanında meloyla ligi domine etsinler.kendisinden 2 yaş küçük selçuk ayağına top gelince titriyor hala ileri oynayamıyor en azından bilal kısa da oyun görüşü var,vücudunu kullanma da belki biraz selçuğa göre noksan kalır ama tekniğine kimse laf edemez,wesley 1 bilal 2
    ben 1 sene için kendisinden ümitliyim ama lig için,cl için temposu yeter mi bilmiyorum umarım çok iyi çalışır ve formanın ağırlığını kaldırır cl de de ayarı salar.hayaller böyle,gerçekler de umarım böyle olur...

    edit: chamberlain göbekte de oynamıyor mu ben öyle hatırlıyordum,o kadar seri göbek oyuncusu mu olur diye,neyse orayı pogba yapalım o zaman
  • 392
    kendisinin bizi başarısız yapacağından endişe etmiyoruz. başarıyı kendisiyle arayanlar rahatsız ediyor. yani bilal kısa'nın muhteşem performansıyla şl gruplarından çıksak bile, bu transfere bakış açımız değişmeyecek. derdimiz kişiler değil zihniyet. umut ve burak'ın attığı gollere sevinsek de, kendilerinin takımda olmasına üzülüyoruz. anlamayanlar varsa özet geçeyim dedim.
  • 393
    zaten yaşlı olan orta dahamıza mourinho hamza tarafında 32 yaşında getirilen çöp transferlerden birisi.

    şimdiden yazayım dursun burada. galatasaray takımında ilk 11 olmasa da her maç 1 dakika bile olsa oyuna girecek bir isim varsa o da bilal olacaktır. çünkü mourinho hamza o maç başı ücreti aldırmak için her maç süre vereceğine şimdiden emin olabilirsiniz. hamza hocanın torpil ile futbol hayatının sonunda voleyi vurdurmak için transfer edilmiş birisidir. üzerine konuşmak bile gereksiz. olan galatasaray'ın boşa giden, birilerinin ceplerine aktığı paralarına oluyor.
  • 399
    lan bi başlıkta aynı şey her gün tartışılır mı ya. biri çıkıp diyor bu adam nasıl transfer, galatasaray'ı ileriye mi götürecek. öbürü diyor iyi transfer bekleyin görün. aynı şey aritmetik olarak tüm gün tekrarlanıyor sonra başlık sıfırlanıyor ve aynı muhabbet yine başlıyor.

    arkadaş herkes bi kere fikrini yazıp çıksın şu başlıktan amk sözlük kasıyor artık. ligler başlayana kadar kitleyin şu başlıkları ya da birbirinizin ne dediğini, bakış açısını anlamaya çalışın ya. sadece bilal değil niye her konuda insanların kafasına vura vura bi şey anlatmaya çalışıyorsunuz? tartışıyoruz hakkımız falan demeyin tartışma öyle olmaz sen ben daha haklıyım muhabbeti yapıyorsun.

    ben adamın futbolculuk meziyetleri gereği galatasaray için kısa vadede iyi bir alternatif oyuncu olacağını düşünüyorum. ama galatasaray seviyesinde tutmayabilir, hiç katkı sağlayamayıp gidebilir de. tersini düşünen de cümleyi diğer türlü kurabilir. bu işte amk niye kafa sikiyorsunuz her gün ya. ciddi sinirlendim artık.
  • 400
    değerli renktaşlarımızın anlamak istemediği ya da anlamadığı bir şey var. aslında birden fazla şey var, neyse altta değineceğim. öncelikle;

    bilal iyi bir oyuncu. bak buna itiraz eden yok. kariyerini falan bilmem ama iyi oyuncu. aldığı para çok yüksek değil, buna da itiraz etmiyorum. ama bu adamı eleştirenler zaten bu sebeplerden eleştirmiyor. gözümüzün önündeki gerçekleri görmezden gelmemeliyiz artık.

    1- bilal kısa 32 yaşında. normal şartlar altında 32 yaşıda bir oyuncu transfer etmek her zaman kötü sonuç verecek diye bir kaide yok. necati gibi beşiktaşta yusuf gibi bazen olumlu sonuç verir bu transferler. fakat senin takımının orta sahasında melo,selçuk,hamit,yekta,cemaili ve emre çolak gibi bir rotasyonun var. emre çolak'ı saymazsan 30 yaşın üstünde bir orta saha rotasyonuna (emre'yi niye saymadığımı açıklayacağım) bilal kısa'yı almak doğru bir tercih değildir.

    2- bu sezon kadrolar 28 kişi olacak. şimdi az önce değindik orta sahamızdaki isimlere. hani küçük çapta bir mucize oldu ve yekta - cemaili ikilisini gönderdin. elinde kalan isimler, melo,selçuk,hamit,sneijder,emre çolak. şimdi şu rotasyona baktın. melo-selçuk oynayacak bi kere burası kesin. toplam rotasyona baktığımızda, sadece yılların verdiği tecrübe ile defansif orta saha oynayabilen 34 yaşındaki hamit dışında bir tane defansif orta saha adamın yok meloyu yedekleyebilecek. ama öte yandan takımında şu an işin ofansif rolünü üstlenebilecek emre çolak gibi,hem selçuk hem sneijder yerine oynayabilen, kariyerinin belki de en olgun yılını geçirmiş bir adam var.ama bu transfer ile onu otasyonun daha da dışına itiyorsun. tekrar ediyorum. müzmin sakat hamit hariç bir tane defansif orta sahan yok. diyeceksin ki e tamam onu da alırlar.az önce kadrolar 28 kişi olacak demiş miydim? bu şartlar altında orta sahanın göbeğinde emre varken ekstra bir ileriye dönük orta sahaya daha ihtiyacın yok. elinde zaten aynı yeteneklere sahip, daha genç ve yıllardır takımın içinde olan bir adamın var. sen buraya defansif orta saha takviyesi yapacaksın, ofansif orta saha değil. ki bak bütün bunları bir mucize olup da yekta ve cemaili'yi gönderdiğin ihtimalde yazdım. onu da aklından çıkarma.

    entarinin başını unutanlar için yazalım. bilal kötü oyuncu değil. fakat ne yeri ne zamanı bilal'in galatasaraya transfer olmasının. bak sağ bekin yok,sol bek rotasyonun yok, defansif orta sahan yok, kanatların yok, forvetin yok. şu takımda iyi diyebileceğin (tekrar ediyorum selçuk'un dokunulmazlığı göz önüne alınarak) ve rotasyonu olan tek bölgesi ileriye dönük orta saha merkezi. sen gidip oraya adam alıyorsun. ve bu adam ister iyi olsun ister kötü, 32 yaşında.

    diyelim ki evden çıkıp kızla buluşacaksın. üstündeki t-shirt kirli, ayakkabıların yırtık,pantolonunun cebi delik. ama elinde i phone var. diyorsun ki cebimde para var, gideyim birşeyler alayım. ama gidip paranı, ne t-shirte, ne ayakkabıya, ne pantolona harcıyorsun. belki şarjım biter diye gidip mobil şarj cihazı alıyorsun. ne kadar mantıklı?

    işte bilal transferi de, o kadar mantıklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın