resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 276
    başkanın her kameraya konuşması gerçekten itici ve kendi statüsüne uygun düşmüyor.

    transferde aceleci açıklamaları da (salı günü bombalar patlatacağız anlamında) tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.
    türk futbolunun en büyük çıkmazı futbolla yakın uzak ilgisi olmayan, tecrübesiz, futbol tarihinden ve felsefesinden habersiz iş adamlarının sırf parası var diye (para verdikleri de yoktur. sadece nakit ihtiyacında geçici bir rahatlık sağlarlar) yönetici olmalarıdır.

    dursun başkan dahil türkiye de başkanlık yapmış hiç kimse türk futbol tarihini bilmezler. sadece futbolcu kökenli başkanlar bilir onların da sayısı beşi geçmez. başkan ve yöneticilerin büyük çoğunluğu naklen yayın gelirleriyle takımı döndürürler hatta oradan kar bile ederler. sadece büyük takımlara yetmez naklen yayın gelirleri.

    parasıyla başkan ya da yönetici olurlar ama hiç kimse cebinden kuruş vermez. geçici olarak verenler de fazlasıyla geri alır. para vermeyecek ise paralı ama futbol cahili insanlar neden yönetici olurlar. çünkü genel kurul üyelerini tercihi öyledir. peki gnl krl üyelerini kim belirler. işte o paralı yöneticiler. yani netice de fatih terim, şenol güneş, mustafa denizli gibi ülkenin futbol adamlarının başkan olma ihtimalleri sıfırdır. bu nedenle de bu kısır döngü içinde debelenip duruyoruz.

    futboldan anlamayan başkan hata yapar, hata yaptıkça borç artar. borç arttıkça futboldan anlamayan paralı başkanlara imkan doğar vs. bu bataklıktan çıkmamız zor gözüküyor. devrim niteliğinde deşiklikler yapılmalı ki bu açmazdan kurtulalım. aksi halde böyle sızlanıp duracağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın