resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 455
    3 yıldır takip ettiğim, 3 yıldır kulübümüzün de takip ettiği, bu aralar transferinin yakın olduğunu söylenen 24 yaşındaki futbolcu. hatırlarsanız 2011-12 sezonunda arena'daki maçta 80'li dakikalarda bize gol atmıştı. serdar 5 yıldır düzenli olarak süper lig'de forma giyiyor. galatasaraylı olduğu söylenmişti ama bunu da araştırıp doğrulatmak lazım.
    semih ile serdar arasında, aynı yaşta olmaları, aynı pozisyonda oynamaları ve ikisinin de sarışın olması sebebiyle ufak bir karşılaştırma yaptım. ( bu arada semih galatasaray'da 4 yıldır oynuyor) bu karşılaştırmayı yapmaktaki amacım kesinlikle semih'i kötülemek ya da serdar'ı uçurmak değildir. sadece nasıl bir futbolcu hakkında konuştuğumuzu göstermek istiyorum.

    serdar: ligde 113, toplamda ise 148 maçta forma giymiş. 9 golü 3 asisti var. 39 sarı 4 kırmızı kart görmüş. bu yıl milli takıma seçildi. kazakistan, hollanda ve bulgaristan maçlarında oynadı. kazakistan maçında gayet iyi oynadı üstüne bir de gol attı. o maçta arena'da tribündeydim. hollanda maçında ise hakan ile beraber oynadılar. huntelaar ve bas dost'a karşı başarılı bir performans gösterdiler. bu sezon bursaspor'un bir çok maçını izledim. iyi ve kötü oynadığı maçlar oldu. ortalama bir sezon geçirdi.

    semih: ligde 100, toplamda ise 144 maçta forma giymiş (22 tanesi şampiyonlar liginde). 1 golü 4 asisti var. 21 sarı kart görmüş, hiç kırmızı kart görmemiş. artı olarak a milli takımda 22 maç oynamış, golü yok.

    yıllardır gol atan stoper eksikliğini çektik. chedjou bu eksikliği bir nebze giderdi. keza hakan da zaman zaman skor üreten stoperdir. serdar'ı da bu kategoriye sokabiliriz. 24 yaşında ve geldiği taktirde oyununu bir seviye yukarıya taşıyabilir. kendisinin ciddi bir sarı kart problemi var. semih'in kart sayısının 2 katı kadar kart görmüş. bu problemini de bizim gibi üst seviye bir takımda daha bilinçli ve oturaklı oynayarak düzeltebilir. atletik ve sert bir futbolcudur. kafaya iyi çıkar. kendini sakınmayan bir futbolcudur. tekrar ediyorum bir üst seviyeye çıkması gereken bir futbolcudur. 24 yaş stoper için genç sayılabilecek bir yaştır.

    tahminimce bursa iyi bir para isteyecektir. tabi burada ertuğrul sağlam'ın serdar kararı da önemli. 2-3m euro + bir futbolcu gibi bir teklifle transfer edebiliriz. soru şu ki bu transfer gerekli midir? ya da ne kadar gereklidir. serdar'a verilecek paraya, 24 yaşında ve ondan iyi bir stoper bulunabilir mi? biraz araştırmaya elbette bulunabilir. ama serdar da kötü futbolcu değildir. milli takımda oynamaya başlamıştır. önümüzdeki yıllarda özelliklerini geliştirip daha iyi bir stoper olacaktır. semih'ten umduğumuz beklentilerin benzerlerini serdar'dan da umabiliriz. sırf yerli ya da yabancı diye bir futbolcunun transferine ne kem gözle bakılmalı ne de futbolcu baş tacı edilmeli.

    hamza hoca'nın transfer hakkındaki sözleri şu şekildeydi:"kadronun iskeletini koruyacağız, kadroyu geliştirmek veya yedeklemek amacıyla "alternatif transferler" yapacağız. yıldız transfer için ise hoca "neden olmasın? takımı geliştirmenin yollarını aramayı bırakmayacağız" demişti. şu an açıklanmak üzere olan bilal kısa ve transferi muhtemel olan serdar aziz hocanın bahsettiği alternatif futbolculardır. süper lig adına da güçlü alternatiflerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın