• 12386
    2010-2011 sezonundaki tarihi rezaletin artindan 2011-2012 sezonunda yeni bir yapilanmaya girmis ve fatih terim'le birlikte yepyeni ve saglam bir iskelete sahip olmus takimdir. son 4 sezonda 3 sampiyonluk kazanmasinin en onemli payi bu saglam iskelettedir.

    kalede muslera stoperde semih ujfalusi ortada selcuk melo forvette elmander iskeletine daha sonra sneijder drogba ve burak yilmaz katildi. bu saydigim oyunculardan muslera, selcuk, melo galatasaray'da 4 sezonda 3 sampiyonluk yasadilar.

    burak yilmaz, sneijder bu formayla 3 sezonda 2. sampiyonluklarini yasadilar.

    hali hazirda hakan balta ve sabri gibi senelerdir galatasaray'da oynayip bu isimlerden daha cok sampiyonluklar yasadilar.

    bu sezon da bu isimler ve bu iskeletin sahip oldugu bu winner ozelligi ve sampiyonluklara alismis olma tecrubesidir yarisi kazanmamizin en onemli sebeplerinden biri. tabi ki bu arabanin yakiti ve kontrolu hamza hocadir. hamza hoca sadece bu kadroya kim olduklarini ve neler yapabileceklerini muthis insan iliskileri ozelligiyle basarili bir sekilde vermistir.

    onumuzdeki sezon yine bu iskeletin (muslera, semih, chejdou, melo, selcuk, sneijder, burak) etrafina gerekli suslemelerle muthis bir kadro olusturulursa sampiyonlar liginde bu seneki gibi hezimetler gormeyecegimizi dusunuyorum.

    yalniz sunu dusunmekte de fayda var. bu iskeletin temelleri atildiginda sene 2011'di. o sene daha genc olan selcuk, melo ve daha sonra eklenen burak, hamit gibi isimler her ne kadar tecrubeli ve ust duzey futbolcular da olsalar artik daha yaslilar. bu isimlerin yas ortalamasi 30-31. bu yuzden benim yaz transfer doneminden 1 numarali transfer beklentim ortasahaya cigersiz, yeteneksiz olmayan, yine selcuk ve melo gibi oyunun iki yonun oynayan. selcuk kadar iyi pozisyon bilgisi olan ve zeki, melo kadar canavar ortaya karisik bir isim ortasahaya monte etmek. bu ozellikleri sayinca pogba gibi bir isim ortaya cikti ama galatasaray icin gercekci ama dogru ismi bulmakta scout ekibine ve hamza hocaya cok is dusuyor. bana gore en elzem mevki burasidir.

    edit: benimkinden daha kapsamlisini extensor yazmis. http://sinanyyilmaz.blogspot.com.tr/...-yldzn-mimarlar.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın