resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 66
    duzgun bir portre cizdigini dusundugum baskan adayi. galatasaray'in en onemli ihtiyaclarindan biri felaket cigirtkanligi yapmamak- ki yarsuvat yonetiminin en buyuk hatalarindan biriydi bu. evet mali durum kotu, ancak bunu agza sakiz hale getirmek kimseye yarar saglamiyor. ozbek bundan ozellikle kaciniyor. uzun sure boyunca listesini ve projelerini hazirlayabilmis olmasi da bir avantaj. stadin catisinin kapatilmasi konusunda hakli. bir protokol yapilmis, stadin catisi kapatilmali. maliyeti cok da yuksek degil. galatasaray bunu yapip artik stada sahibiyetini tescillemeli ve onune bakmali. otel meselesi aynen. isleri uzatmanin anlami yok. cuneyt tanman guzel bir tercih. fenerbahce konusunda ne agresif ve cekingen- simdilik politikasi dogru. prandelli'yle anlasmaya gittigine yonelik haberler cikti, yine galatasaray'in onunu acmaya yonelik dogru bir hamle. basketbol ve vvoleybol takimina yeni sponsor bulundugu konusuluyor, yine stabilite getirecek bir gelisme olur.

    isin ozeti su: galatasaray catismadan ve uzayip giden celiskilerden kacinmali. stad konusu, amator branslar, otel gibi meselelerde cozume dogru ilerlemeli. 2 senede yonetimler surekli degisti, teknik ekipler degisti, oyuncular degisti. galatasaray'in stabiliteye cok ciddi ihtiyaci var ve dursun ozbek bunun bilincinde gibi gorunuyor.

    geriye tek bir soru kaliyor- futbol akli ve vizyonu. unal aysal-fatih terim doneminde galatasaray cok ciddi bir vizyon gosterdi. terim sonrasi futbol akli ciddi sasti, ama guzel bir ornek ortada var. yanlislar arasinda yapilmis dogru hamleler var, genc potansiyelli oyuncular var ve sans buluyorlar. hamzaoglu cok ciddi bir potansiyel gosteriyor. yabanci sinirinin kalkmasi bir avantaj, ve yeni stadlar filan derken futbol bir nebze yola giriyor. kimi katilir kimi katilmaz, ancak bence albayrak ve durust gibi isimlerin disaridan destegini alarak, ve hakan sukur, bulent korkmaz, hasan sas, tugay kerimoglu gibi galatasaray sembollerini yararli olabilecek bicimde kullanabilirse cok ciddi bir yapi olusturabilir.

    kisacasi is artik dogru planlamaya bakiyor. ozbek ve yonetiminin bu konuda ne kadar potansiyeli oldugunu da zaman gosterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın