• 371
    mehmet sneijder turk milli takimi icin oynayacakmis haberini gorunce yine hayiflandim ulkem adina. mehmet sneijder! wesley sneijder'in dogacak cocuguna verecegi dusunulen isim! kim dusunuyor bunu? turk basini! yani kendileri caliyor kendileri oynuyor. haber ozet olarak soyle: wesley sneijder ve karisi turkiye'de cok mutlu ve hayatlarini burda gecirmek istiyor. cocuklarina mehmet adini verip, buyudugunde turk milli takiminda oynamasini isteyecekler!

    guleyim mi aglayayim mi bilemedim! ayni sneijder icin henuz bir kac ay once "artik gitmek istiyor. karisi bati avrupa'da yasamak istiyor" gibi haberleri yapan da yine ayni basin! 2 ay once ulkeyi terkettirdikleri adamin cocuguna neredeyse sunnet dugunu yaptirtacaklar hayallerinde!

    butun bunlari turk basini basligina yazmayi dusunuyordum aslinda ancak sonradan bu durumun turkiye'nin sorunu oldugunu dusundum. hicbir seyin ortasini bulamama sorunu! ya cok mutsuz terk edip gidiyor, ya asiri mutlu turkiye'ye yerlesiyor. iste bu hayatimizin her alaninda yapageldigimiz fanatizmin sonucu. uclarda yasiyoruz ve daha kotusu bununla gurur duyuyoruz! isimize konsantre olamiyoruz bu yuzden. cevremizdekileri uzuyoruz. detaylarda kayboluyoruz surekli. normallesemiyoruz. ortasini bulamiyoruz yaptigimiz isin. ya cok ilgisiz ya da gereksiz sekilde detayci. kimseyi oldugu gibi sevemiyoruz bu yuzden. ya cok harika muhtesem bir insan ya da adi serefsiz namussuz! bizim atasozumuz "gunahiyla sevabiyla" der ama uygulamada ya sadece gunahina ya da sadece sevabina bakariz insanlarin.

    iste bu yuzden wesley sneijder ya turkiye'den nefret eder ya da oglunun adi mehmet sneijder olur! turkiye'de kazandigi paranin hakkini veren iyi bir profesyonel olamaz wesley sneijder. bu sekilde bizlere de ornek olmasi gerektigi dusunulmez. hep duygusal sebepler arariz ve bu sebepler ya nefrettir ya da delicesine bir sevda!

    cok vakit kaybediyoruz bu fanatik halimizle. gereksiz yere dusman olduklarimiz ya da haddinden cok fazla goklere cikardiklarimizla vakit kaybetmekle geciyor omrumuz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın