resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10115
    beşiktaş için olcay şahan ne ise atlético madrid için de arda turan odur. tıpkı atlético madrid ispanya'nın beşiktaş'ı olduğu gibi. ikisi de 1987 doğumludur. ikisi de takımlarının 10 numaralarını giymelerine rağmen takımlarının yıldızları değildirler. ikisinin de oynadığı takımların taraftarları bulundukları ülkenin en fanatik taraftarlarıdır. ve oyuncularını her daim abartır; pireyi deve yaparlar. ikisinin de oynadıkları takımların ezeli rakiplerine * karşı galibiyet golleri vardır. maç içerisinde istikrarlı; sezon içerisinde istikrarsızdırlar. ikisi de 2012 yazında ''hocam 10 numaralı forma boş, ben giysem olur mu?'' demiş, giymiştir. ikisi de takımın her türlü şebekliğini yapan, şakacısı, maskotudur. oynadıkları mevki de aynıdır, 10 numara pozisyonu ile alakasızdır. ikisi de sol kanatta ters ayakla oynarlar. ahım şahım klas bir teknikleri yoktur. duran top kullanmazlar, uzaktan şut çekmezler vs vs. esasında ikisi de iyi bir 11 numaradır. yani koşar, mücadele eder, çalım atar, arada gol atar, arada attırır, takım oyununa destek vermeye çalışırlar. ikisininde takımda tüm arkadaşları ile arası iyidir. bu özellikleri itibari ile ekşisözlükteki ''lisedeki herkesi tanıyan hafif kilolu merve'' başlığını hatırlatırlar bana. ikisinin de dengesiz bir ses tonu vardır. tarzları aşağı yukarı aynıdır. ikisi de maç sonrası mikrofonlara konuşmaya bayılırlar. saç, sakal, küpe artık allah ne verdiyse faydalanmaya çalışırlar. bana bir abimizin zamanında ''oğlum bırak bu saçı, sakalı, küpeyi, bunlar çirkin adamın ihtiyaçlarıdır'' sözünü hatırlatırlar nedense.

    e o zaman kim lan bu atlético madrid'in yıldızı on numarası diye soranlara cevabımı vereyim. tartışmasız diego simeone. atlético madrid'in % 80'i bu adam. elindekiler ve yaptıkları ile belki de şu an aktif olan antrenörler içerisinde en iyisi. değilse de; daha iyisi de yok. arda turan atlético madrid'e transfer olduğu ilk sezonda simeone'den önce gregorio manzano luis aragones vol.2 adlı dede teknik direktörü vardı ki; aynı kadroyla ne olucak bu atleticonun hali durumlarına düşmüşlerdi. neyseki kulüp başkanları müthiş bir hamle yaparak ilk devre bitmeden diego simeone'yi getirdi. üç yıldan fazla geçen periyotta müthiş işlere imza attı. thibaut courtois, diego godín, filipe luís, miranda, gabi, koke, radamel falcao, diego costa ve raúl garcía has adamları, kemik kadrosuydu. arda turan bunların yanında sezonda maç ortalaması olarak 55 dakika oynayan, oyuncu değişiklerinde ilk çıkardığı bir takım oyuncusu, bir engin baytar'ı, bir olcay şahan'ıydı. bunları söylerken işkembeden konuşmuyorum; üç sezonda 70-80 atletico maçı izlemiş biri olarak söylüyorum.

    saçma sapan programlar ile köşeyi dönen yapımcı acun ılıcalı'sıydı, bukalemun rıdvan dilmen'iydi, nobel barış ödülü sahibi emre belözoğlu'suydu felan hiç bahsetmeye gerek yok kankalarından. zaten benden önce yeterince bahseden arkadaşların eline sağlık. (bkz: bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim) türkiye'yi temsil ediyorum triplerine gelince. aslanım türkiye dünyanın en kalabalık 20 ülkesinden biri, 80 milyonluk ülke. cocos adaları filan değil yani. ziyaret eden turist sayısı olarak da ilk 15'te. gerek yok yani topunu oyna yeter. yarın öbürgün avrupa'da çaptan düştüğün zaman ''ben galatasaraylıyım, galatasaray'a dönmek istiyorum'' dersen evlenmeden gelme, çünkü magazin programı futbolcusuna ihtiyacı yok galatasaray'ın. galatasaray bir his takımıdır (bkz: kaptan/#1665826)

    edit: anlayışı kıt olanlar için açıklamak zorunda kalıyorum. olcay şahan=arda turan gibi bir şey diyen yok, atletico madrid/beşiktaş=arda turan/olcay şahan diyorum. orta okuldan terk etmeyen arkadaşlar bu matematikten anlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın