• 672
    barcelona ve real madrid dışında hiçbir rakibe karşı otobüs çekmemiş takımdır. kendisinden bariz üstün olan rakiplerine karşı oynadıkları muazzam kompakt set savunması bir futbol sever olarak bana keyif vermektedir. bir taraftar olarak değil de futbol izleyicisi gözüyle bakıldığında, eğer hakkı verilerek yapılıyorsa farklı tarzda futbol anlayışları da keyif verebilir. real madrid hayranı olduğu için barcelona'nın pas futboluna söven, 'total futbol'cu olduğu için atletico'nun katı savunmasını eleştiren insanları pek anlayabilmiş değilim.

    benim taraftarı olduğum takım real madrid'e karşı kendi futbolunu oynamaya çalışıp bir senede oynadığı 4 maçta 15 gol yedi mesela. atletico da kendinden ufak takımlara karşı oynadığı high line, önde baskılı futbolu real madrid'e, barça'ya karşı oynamaya kalksa aynı duruma düşecek. ama adamlar kan ağlatıyorlar rakiplerine. ne yaparak? kapasitelerini, yapabileceklerini bilerek, rakibine saygı duyarak. eğer real madrid gibi bir futbolcuya 100 milyon euro harcayacak gücünüz varsa tabi ki dünyadaki her rakibe karşı hipersonik hızlı ve hücumcu bir futbol oynamak isteyebilirsiniz ama geri kalanlar kendi imkanlarıyla bir futbol felsefesi benimsemek istiyorsa bundan da doğal bir şey yoktur.

    not: sürekli otobüs çekerek keyifsiz bir futbol oynadığı iddia edilen ancak yoktan var ettikleri diego costa, koke, filipe luiz, godin, curtuois gibi isimleri dünya futboluna sunan takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın