• 3315
    gün itibariyle ankara'da takım olarak cumhurbaşkanı ziyareti ile eleştirilen yönetim..

    ilk önce duygun yarsuvat ve akp hayranı olmadığımı bildirerek yazıya başlıyorum.
    hiç arzu etmesemde biraz şeytanın avukatlığını yapmak durumundayım.
    tahmin ediyorum ki duygun yersuvat ve recep tayyip erdoğan birbirlerinden hoşlanmıyorlar, hatta nefret ediyorlar.
    ama galatasaray klübü başkanı ve türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak sağlıklı bir ilişki ve iletişim kurmak zorundadırlar.
    çünkü her ikisininde kurumsal olarak birbirine ihtiyacı vardır. bu tek taraflı değil, çift taraflı bir istem sonucu gerçekleşmiştir.

    galatasaray ve kurumları siyaset üstüdür. elbet eğitim kurumu çağdaş, batılı ve milliyetçi bir anlayışa sahiptir
    fakat galatasaray'a başkan olunca
    o makamın gereğince, siyasi duruşunuzdan ve dünya görüşünüzden farklı olarak, bağımsız olmak ve siyasi otoriteyle iyi geçinmek zorundasınız.
    aynı şekilde siyasi parti başkanıysanız, ülkenin en büyük spor sivil toplumuyla iyi geçinmek zorundasınız. stad açılışından bugüne kadar devlet kurumları galatasaray'a karşı düşmanca bir tutum takınmıştır, onu engellemiştir, galatasaray aleyhine kanun ve yönetmelikler çıkarmışlardır.
    ama bunun iktidar için de bir bedeli vardır ve bu bedeli bu siyasi iktidar ödemiştir, ödemektedir ve ödeyecektir. tahminim kendi danışmanları da recep tayyip erdoğan'a bunu telkin ettiler, ama gururunu kurtarmak için böyle ayağına gidiyor, diz çöktürdü gibi bir yalancı rövanşı alma görüntüsü verilmiştir.
    500 senelik bir kurum gücünü ve devamlılığını defalarca kanıtlamıştır. ona düşmanca davranan hiçbir iktidarın sonu hayırlı olmamıştır.
    ilerki aylarda seçim olacağını ve ekonomik krizin geleceğini varsayarsak , galatasarayla düşmanlığı sürdürmek ve bu en büyük sivil toplum kuruluşuna haksızlık yapılmasına devam etmek günü gelince çok fena ters teper. bunun farkındalar ve arayı düzeltmek istiyorlar.

    300+ milyon dolar borçla, vergi dairesi tarafından konulmuş kuşatmayla, düşmanca tutum besleyen futbol federasyonu ve basketbol federasyonuyla, olası sponsorların mali tehditlerle engellemesi durumu ile ,aleyhinize size özel olarak düşmanca çıkarılan spk kanunlarıyla ve yönetimiyle, tamamen devletin kontrolüne geçmiş yayın gelirleriyle; devlete efelik falan yapamazsınız. yüzlerce çalışandan, 100+ yıllık bir markadan, milyonlarca taraftarın spor zevkinden sorumluysanız, siyasi bir duruş ve muhalefet yapamazsınız. birincisi orası siyaset üstü bir yerdir, ikincisi de içinden bulunduğunuz ekonomik ve siyasi durum buna izin vermez. tabii abdürrahim albayrak'ın bazı yılışık , basit ve seviyesiz hareketlerini tasvip edelim anlamı çıkarılmasın. daha dirayetli , saygın ve seviyeli bir şekilde siyasi otorite ve kurumlarla iyi ilişkiler kurulması kaçınılmazdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın