resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 709
    9 aralık 2014 galatasaray arsenal maçında tahammul sinirlarini zorlayan tarik'i devre arasinda cikarmasi belki bircoklari icin buyutulecek bir konu olmayabilir. hocanin tarik'i kotu oyunun otesinde, esasen maci sallamiyor olusu yuzunden cikardigini dusunuyorum.

    bir futbolcuyu sadece hata yapiyor diye oyundan cikarmak farkli birsey, nerde oynadiginin farkinda olmadigi icin oyundan cikarmak farkli birsey.

    ote yandan dunku basin toplantisinda, burak'la ilgili "zaten geri kosmazsa belki de hic kullanmayacagim" gibi bir ifadesi vardi. ligde agirlikli olarak cift forvet olarak sahada olmak istedigi icin bugun sistemden vazgecmedi, ancak olabilecekler konusunda aslinda dun burak'i da uyarmisti. ama sagolsun burak mesaji almamis demekki.

    ozellikle 4-3-3 gibi oynayan takimlara karsi 4-2-3-1 dizilimiyle sahaya ciktiginizda, forvet arkasinda oynayan oyuncunuz ortasahada pas kanallarini kapatmazsa rakibi kontra ataklarda karsilamada ciddi problemler yasarsiniz. ustelik oynadigimiz takim da arsenal gibi dikine pas ve adam eksiltme noktasinda cok cok iyi bir takim. dikkat ederseniz ilk yari boyunca, sadece cikarken kaybettigimiz toplar yuzunden degil, set hucumu donuslerimizde veya actigimiz bir ortadan sonra bile arsenal 5 saniyede kalemize kadar gelebildi. rakibin 3'lu orta sahasi melo'yu ve emre'yi tek baslarina yakaladi hep.

    hamza hocanin ofansif ve baskili oyundan vazgececegini dusunmuyorum, ancak cift forvetle sahada olup olmayacagimiz burak'in gol atmak disinda 2. ve 3. bolgedeki pozisyon bilgisine ve mucadele gucune bagli olucak.

    velhasil, burak ve tarik'i oyundan cikarmasi belki ufak tefek seyler gibi gozukuyor ama hamza hocanin mucadeleci yapisinin yaninda taktik bilgisinin de ust seviyede oldugunu ve galatasaray'da oynamanin ciddiyet istedigini bildigini gostermesi acisindan cok onemliydi.

    yolu acik olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın