resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 689
    pek cok yerde su arguman goruluyor: galatasaray sadece 1 haftada bu kadar geceyle gunduz kadar fark gosteriyorsa oyuncularin prandelli'yi keyfe keder gonderdikleri anlasiliyor. ya da bu gecici, teknik direktor deigiskliklerinde olan bir sey.

    hayir. hamzaoglu cok basit ama kritik 1-2 rotus yapti ve bu galatasaray'in 1 sinif yukselmesini sagladi.

    birincisi galatasaray sahaya esit yayiliyor artik. oyuncular arasindaki mesafe artinca rakip sahaya yerlesebilen bir takim oldu galatasaray. haliyle pas boylari uzuyor, bruma gibi oyunculara alan aciliyor, selcuk daha cok pas opsiyonu buluyor. ikincisi de burak'i en uc santrfordan aldi. artik top tutamayan, baski yapamayan ve siklikla ofsayta dusen bir uc oyuncusuyla oynamak zorunda degil takim. aksine arkadan delici kosular yapan, surekli alan acan yaratan, ve stoperlerin kucaginda kalmayinca pivot ozellikleri de gosterebilen bir burak yilmaz'la oynuyoruz. bunun uzerine ne kadar iyi niyetli ve istekli olsalar da dzemaili, hamit gibi isimler yerine bruma, emre gibi henc genc ve dinamik, hem de cabuk oyunculari tercih etti. bu cocuklar da formaya asilinca isin rengi birden degisti.

    eksikler yok mu? var. galatasaray iyi pres yapan takimlara karsi zorlanacak. zira hucumda alani acarak oynamak top kaybedildigi anda rakibe cok buyuk alanlar birakmak demek ki bunu en iyi skibbe'nin takimi bilir. galatasaray ne turlu tercih yapilirsa yapilsin kadrosunda bir dirk kuyt, mehmet topal, veli kavlak gibi olumune pres yapacak, surekli takim arkadaslarinin acigini kapatacak bir oyuncu barindirmiyor. bu da kollektif bir savunmayi gerekli kiliyor. bu durumda da galatasaray forvetlerinden, sneijder'den, bruma'dan bir nebze yumusadigi anda cok zor durumlara dusebilir. bunun icin top hakimiyetinde cok dikkatli olmak zorunda. bu noktada melo'nun da ozellikle haftada tek mac temposuna dusuldugunde kosu mesafelerini ve performansini yukseltmesi galatasaray icin elzem.

    6 yerli meselesine gelince. umut takima girince isler biraz daha rahatladi. burak, semih, selcuk'la birlikte 4 yerli. sag bekte tarik, hamit, sabri, veysel'den biri oynayacak, ne olursa olsun yerli oyuncu olacak. sneijder, melo ve muslera bu takimin kesin oyunculari. kalan 3 mevki stoper, sol bek ve sag kanat. yani bruma, telles, chedjou'dan ikisi oynayacak, ve oynayamayan yerine olcan, yasin, hakan balta, tarik, koray'dan biri oynayacak. cok zor bir tercih degil.

    galatasaray iyi yolda, ancak gaza gelmek icin cok erken.
    diger yandan hamza hamzaoglu icin heyecanlanmak cok yerinde. dogru basladi, ve arkasinda durulmasini hakediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın