resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 6287
    --- alıntı ---

    ...

    ilk seçime katıldığımda "başarı" sözü verdim ve başınızı öne eğdirmeyeceğim dedim. sonuna kadar da dik tuttuğumu düşünüyorum. devraldığım 409, devrettiğim 375 milyon usd. herhalde arkadaşlarımız aradaki bu farkı değerlendirebileceklerdir. futbolcu portföyümüz 145milyon dolar, market değeri daha fazladır. sportif başarı, voleybol hariç tüm branşlarda kupa kazandık. peki biz bu parayı ne yaptık? 210 milyon usd, finansal borçlar. bankalarla 1-7 sene arası vadelendirilmiş, tehdit kalkmıştır. camiamıza sorun yaratmayacak borçlar. 89milyon usd, hizmet karşılığı olacak borçlar ve nakdi yükümlülükleri olmayan borçlar. kombine gelirleri, loca gelirleri vb. gibi hizmet karşılığı olan bedeller ve kendilerini çıkartacaklar. peki geriye ne kalıyor? galatasaray'ın gerçek anlamda, pratik riski 76 milyon dolar. 375 milyon dolar değil. çalışarak ödememiz gereken rakam 76milyon dolar. ekstra olarak harcadığımız para 20 milyon tl. bunun 13 milyon lirası basketboldan, geriye kalanları da kur farkından kaynaklanıyor. ben göreve başladığımda kur 1.70 iken, bugün 2.25 seviyelerinde yer alıyor. reel hesaplarımızı döviz yapmak zorundayız. muhasebeler tl olarak yapılmaktadır, buna yapacak bir şey yok. tl rakamları 2011'e nazaran 2 misli artmış görünüyor. dolar-tl parametresine baktığınızda, aynı artışı da göreceksiniz.

    2011-13 arası futbol aş o dönemde 106 milyon usd bonservis ödedi, güzel takım kurdu ve başarıya ulaştık. 2013-14 arası futbol aş o dönemde 38 milyon usd. peki neden illa ocak ayında 19milyon usd'lik alışveriş yaptık? arkadaşlar, yabancı kısıtlaması olayı yabancı teknik direktörlerimizin bütün sigortasını attırdı. ellerindeki yerli oyuncuların kalitesinden şüpheleri olduğundan, mümkün olduğunca genç ve yerli oyuncuları transfer etmek istediler. evet, topu yine federasyona attım. sizin stadınız tam kapasite dolarken, passolig ile yarıya düşmesi ve en büyük gelir kalemi olan sponsorların ligden çekilmesi.. bunlar bizim değil, federasyonun bazı kararları nedeniyle gerçekleşen durumlar.

    ben 4 senedir, bir gün önünüze gelip ağlamadım. her ay 14-15 milyon usd para ödedik ve bugüne kadar gelebildik. galatasaray'ın genel varlıkları bu riskleri fazlasıyla karşılayacaktır. gayrimenkul satışından bahsetmiyorum. riva'yı senelerce bekledik, ancak burada artık yollar geçti ve piyasa değeri olgunlaştı. mecidiyeköy aynı şekilde, devreye girilecek. gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak bunu gerçekleştirmek en doğrusu olacaktır. hisse sahipliği zaten kulüpte olacak...

    kongre ve divan'dan ciddi tepkiler aldığım için ayrıldım. önerilerim ve girişimlerim kabul edilmiyordu. tarafsız olması gereken bazı kurumlar, sırf benimle olan husumetleri nedeniyle galatasaray'ın önünü kapatıyordu. değerli dostlarım. görevden ayrılma sebebim tamamen bunlardır. görevden kaçmadım, kaçmayacağım...

    --- alıntı ---

    vakit bulamadığım için son konuşmasını anca okudum, kaçma konusunda haklı galiba zaten tek haklı bulduğum kısmı o konuşmanın, baktın zarar veriyorsun koltuk peşinde koşmayacaksın.

    kur projeksiyonu yapması gerekiyordu, ayrıca futbolcu portföyünü alırken ki değeri üzerinden hesaplıyor bugün elden çıkarmak istesek ne kadar eder acaba? bu kısım tam bir felaket. zaten yapılan yanlış transferleri de sigorta atmasına bağlamayı son derece ciddiyetsiz buldum açıkçası... alırken ki tablo ortada ama bıraktığı da ortada, yaptığı hataları olgunlukla kabul etmesini beklerdim. mazeretler bir şey ifade etmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın