resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 6286
    türk mantalitesiyle baya baya başarılı görünen başkandır.

    lakin olay o değil işte. türk mantalitesinde nasılsa adalet yok deyip susmak varsa tamam, ama değil abicim. akp'ye, fenerbahçe-federasyon çetesine direnebildiği kadar direndi kendisinin ve kendisini savunanların ana savı. hayır abicim. yapmadı. yalan söylemeye gerek yok. bunda şikeli senenin olduğu sene hiç tribün cezası almama rezaletini gerçekleştiren ve bununla övünen ultraslan'ın da payı büyüktür. ünal aysal'ı iteklemedi taraftar, daha fazlasını yap, isyan et demedi. ve ünal aysal sadece birkaç açıklama yapıp sustu.

    bakınız, resmi siteden kimseye faydası olmayan açıklamalar dışında şike sürecinde attığı hiçbir somut adım yok. bunu şu anki yönetim de yapmıyor, bi önceki de yapmadı. şu olsaydı da yapmazdı demenin galatasaray'a bi faydası yok. çünkü galatasaray'ın en temel genlerindendir muhalefet, isyan, haksızlıklara karşı haklı yollarla mücadele.

    ne yapabilirdi? uefa'ya gidebilir, türk basınını olmuyorsa yabancı basını ayaklandırabilir, uefa'nın bile katıldığı şikenin üstünü örtme rezaletinde hem federasyonu hem uefa'yı rezil rüsva edip gereken cezaları vermelerini sağlayabilirdi. bakın, aziz yıldırım rezalet bi başkandır, ama bi düşünün aynı durumun tam tersini. cemal nalga olayında bile ne kadar ortalığı ayaklandırdıklarını hatırlayın. göreceksini ünal aysal'ın pasifliğini.

    bugün herkes fatih terim hükümet yancısı, tayyip'in uşağı olduğu için konuşmuyor diyor. haklı, herkes haklı. peki ünal aysal neden konuşmuyor? bu eğilmek değil de nedir, neden açıklamıyor çat çat olanları? bilmiyor mu yoksa? gerçekten bunu düşünüyorsanız zaten meftunsunuzdur adama, değiştiremez kimse fikrinizi. ama bilmiyor olamaz. bilmiyorsa, bu da bi sorundur zaten.

    gidersin cas'a dava açarsın, havuzdan çekilmekle tehdit edersin, böyle bi rezalette gerekirse maça çıkmazsın. ama bildiğin, federasyon bizi susturmak için ünal aysal'ın ilk sezonunda cezalardan bahsetti, fenerbahçe'ye göstermelik bikaç ceza verdi ve biz şampiyonluğu o kadar özlemiştik ki sustuk.

    bugün birçok arkadaşımız 50 sene onurluca mücadele etmeyi fatih terim'le gelecek bir onursuz şampiyonluğa tercih ederim kafasında. haklılar. peki bariz bir şekilde birilerinin hak yediği şu ortamda oynamayı galatasaray onuruyla ne kadar bağdaştırıyorsunuz? neden şikeye bu kadar tepkisiz kalınmasına tepki gösteremiyorsunuz?

    spk olayları varmış, engellenmişiz. kardeşim bu ünal aysal'ın uyguladığı güzel bir fikir, eyvallah, engellenmiş olalım. peki galatasaray bugüne kadar denemediği bu yol olmadan nasıl ayakta durdu? tek gelirimiz bu mu? nerede şampiyonlar ligi'nden aldığımız 45 milyon euro? hem de türkiye'de başka hiçbir kulüp bu paranın 1 kuruşundan nasiplenememişken? nerede galatasaray tarihinde görülmemiş miktarda satılmış kombinelerin gelirleri?

    borç-gelir-gider, bunların hepsini konuşuyoruz. bana dünya üzerinde bir tane takım gösterin 40 futbolcu maaşı ödeyen. teknik direktör istemiş almış paşam. galatasaray'da para bok çünkü. hayır, transfer yapmayacaktı değil derdim. mancini denilen çapsız istedi ontivero, burdisso gibi adamları aldın. peki hiç mi ekonomi bilmiyorsun be adam, o bölgede oynayan oyuncuları serbest bıraksan daha az zarar ederiz. yok ama, satıcaz ya daha eboue'yi engin'i, tutalım kadroda. takım bul bedelsiz vericem de abi, bu kadar basit. ya da git anlaş bi takımla bedelsiz senin olsun de. zor değil yani. biz onun yerine milyon euro'luk a2 takımı kurmayı tercih ettik. bu bile başlı başına rezalettir, bi adamın bi bok bilmediğini gösterir. iddia ediyorum, profesyonel liglerdeki en sikko anadolu kulübünden tut, en zengin avrupa kulübüne kadar hiçbir takım böyle bi rezalet sergilemez.

    başarılı diyor bazı arkadaşlarımız da. bu başarının onun olmadığı çok net güzel kardeşlerim. einstein olmaya gerek yok, başarı diye sayabileceğimiz sikko bir türkiye kupası dışındaki tüm başarılar fatih terim döneminde yaşanmış. ne kadar nefret edersek edelim, kendisi bugün kongrede yiğidi öldür hakkını yeme dedi, ben de öyle yapıyorum. fatih terim olmasa o başarıları yaşayamazdı ünal başgan.

    önceki entrylerimi okuyabilirsiniz. fatih terim yüzünden nefret ettiğimizi söyleyen arkadaşlar var. hayır sevgili kardeşim, fatih terim'den de ünal aysal'dan de nefret ediyorum ben. çünkü ikisi de egosu uğruna galatasaray'daki muhteşem ortamın içine edip kaçtılar. ikisi arasında denge kurunca ünal aysal nefretim daha fazla, evet, çünkü benim derdim galatasaray'ın başarısı. baktığım zaman da bu aile ortamını bozmaya yönelik ilk hamlelerin ünal aysal'dan geldiğini görüyorum.

    umarım bu takım güzel günler görür. fakat kendisi benim için bırakın efsaneyi, adnan polat'a yaklaşacak derecede kestane bir başkandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın