• 3281
    mali durum, ligin ve takımın şartları doğrultusunda yabancı oyuncu transfer ederken ince eleyip sık dokuması gereken yönetim.

    şimdi uzun uzadıya yazmak istemiyorum, lakin önümüzdeki devre arası transfer döneminde veya esas hedef olan yaz transfer döneminde muhakkak birden fazla yabancı oyuncu gelip gidecektir. hele goran pandev ve blerim dzemaili'nin bir sonraki sezonu görebileceği konusunda ciddi şüphelerim var. kadro dışı kalan emmanuel eboue'nin de tez zamanda ayrılacağını farzeder isek önemli bir takviye gelecektir bu mevkilere.

    bruma ve alex telles transferindeki gibi maceraya gerek olduğunu düşünmüyorum. çünkü bu iki oyuncunun da durumu ve o dönemki ekonomik konjonktür çok farklıydı şu zamana göre. iki oyuncunun da transferi için gayet olumlu düşünüyordum zamanında. şu an da her ikisine de tam destek vermemiz gerektiği kanısındayım. fakat bu iki oyuncunun da takıma dahil olduğu dönem eğer önümüzdeki transfer dönemi olsaydı, ya da öyle farz edelim, inanın ciddi şekilde karşı muhalefet olurdum.

    ekonomik olarak son üç beş senenin belki de en sıkıntılı periyodundayız. oyuncuların maaşları konusunda bile zorluk çekerken haliyle elimizde kalan az miktardaki parayı har vurup harman savurmamamız lazım. tabi bunu her zaman için geçerli varsaymak gerekiyor da malesef müsriflikte üzerimize olmadığı için birazcık güneşli gün yüzü görsek hemen sapıtıyoruz. bari şimdi dikkat edelim de yarın öbür gün için savurmaya paramız olsun.*

    tamamen örnek üzerinden gitmek istiyorum. alex telles için her ne kadar asparagas haber bile olsa bir sevilla dedikodusu çıktığını duymuştuk. galiba 5-6 milyon euroluk bir rakam olduğu rivayet ediliyordu. şimdi mevcut yönetim bu sıcak parayı kabul edip, telles ile vedalaşacak, oyuncuya ispanya bileti almasına müsade edecek. oluşan sol bekteki boşluğa bir de yabancı kontenjanından +1'lik bir yer açılacak. bu noktaya transfer yapacaksın haliyle. alacağın oyuncunun kriterleri konusunda öncelikle avrupa tecrübesi olmalı. daha önce ispanya/italya/almanya/ varsa ingiltere'de en üst klasmanda forma giymiş olması birinci tercih. yaş konusunda keskin bir sınır olmamak ile beraber 27-32 yaş arası ideal gibi gözüküyor. kontratı bitmiş, veya takımında kendisinden daha dinamik bir bek oyuncusu olduğu için gözden düşmüş, kariyerinin son virajnı almadan bir kez daha vitrine çıkmak isteyen oyuncular birinci hedef olmalı. mesela marcel schmelzer. hatta geçenlerde ilgilenildiği haberini bile görmüştüm, nereden gördüm inanın hatırlamıyorum. isimler tamamen örnek, fakat bu şablondaki oyuncular ile ilgilenilmeli. ismi schmelzer olmuş, ahmet olmuş, mehmet olmuş, sebastian olmuş hiç sıkıntı değil. maaş konusunda da ağırlığı maç başı ücretler olmak üzere yıllık da toplamda bu bonuslar ile 1.8 - 2 milyon euroyu geçmeyen 2 senelik bir kontrat imzalarsın olur biter. bu sayede hem orta vadede finansal kontrolü ele alırsın, hem de takımın gücünü sabitler, hatta artırırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın