• 11372
    geçen yıl eti de kemiği de mancini'ye bırakılması gereken takımdı. mancini takımı yeterince tanımıştı ve gençleştirmek istiyordu. ancak sihirli değnek bekleyen insanları tatmin edemedi ve gitti. mancini'den sonra prandelli'nin performansını çok beğendim. kendilerini gönderenlere müstehak. şimdi de hamza hamzaoğlu geliyor. daha da sevindim. keşke hasan şaş gelseydi. sneijder'i coşturan adama "sneijder'i yanlış yerde oynatıyor :(" diye eleştiler yaptık lan. daha ne olsun.

    ben bu şekilde başarılı olmasını istemiyorum, çünkü sistemden bu kadar uzak biçimde gelen başarı, başarı değildir, tesadüftür. bedeli ağır ödenir. mancini'nin performansını taraftar şike davası yüzünden dağılmış fenerbahçe'ye, braga'ya, cluj'e karşı alınmış zaferlerin (zafere gel) sarhoşluğunda değerlendiremedi. "iki yıl şampiyon olan takım!!" retorikleri üretildi. mancini o takımı almadı ki. elmander'i, ujfa'yı almadı ki. o selçuk'u, o burak'ı almadı ki...

    şimdi seneye yine yeni bir teknik direktör gelecek, takımı tanıyayım falan derken saçma sapan adamlara yine şans verecek, kendi oyuncularını transfer edecek ve devre arası dolmadan gönderilecek. sonra başka td gelecek ve aynısı devam edecek. ben galatasaray'da bir futbol aklının olduğunu düşünmüyorum.

    galatasaray'ın transfere değil, futbol projesine ihtiyacı var. ve bu proje albayrakların falan harcı değil. gerçi o da rüsva olup gidecek sezon sonunda.

    şimdi hamza hamzaoğlu... terimciler desteklesin. bana ne. ben desteklemiyorum. galatasaray'ın iyiliği, bu gibi adamların, bu düşüncelerin hezimete uğramasıdır. benim istememle de olacak bir şey değil zaten bu. kılavuzu albayrak olan bir takımın burnunun nereye saplanacağı açık.

    ben başarıları ve başarısızlıkları yönetimlere mal ederim genellikle. galatasaray'ın başarısızlığında geçen yönetimin payı var. şimdiki yönetim de buna tüy dikmek için gelmiş. galatasaray'ın sıfırlanması gerek, ama o kadar kötü sözleşmeler yapılmış ki bu adamlardan kurtulmak imkânsız gibi.

    selçuk, burak'ın sözleşmeleri 2019'da bitiyor. sözleşmeleri bittiğinde bu adamlar 34 yaşında olacak.
    olcan adın'ın sözleşmesi 2018'de bitiyor. sözleşmesi bittiğinde 33 yaşında olacak.
    geldiğinden beri hiçbir şey yapmayan yekta'nın sözleşmesi 2017'de bitiyor. umut bulut'tun da. yekta 31 yaşında olacak. bu adama niye sözleşme yaparsın ki tekrar? umut 34.
    günden güne performansı düşen melo'nun sözleşmesi 2016'da bitiyor. bittiğinde 33 yaşında olacak. hamit altıntop'un da aynı yıl bitiyor. o da 33 yaşında olacak.
    pandev, zan, aydın ve sabri'nin sözleşmeleri haziranda bitiyor. sabri 31 yaşında olacak.

    takımı yenileyeceksek bu adamların hiçbirinin gelecek sezonda olmaması gerekiyor, çünkü takımın yaş ortalamasını inanılmaz derecede yukarı çekiyorlar. belki hamit akıllı adam olduğu için örnek olarak bırakılabilir. bunun dışında veysel, yasin'in de kadroda yer almaması gerek sezon sonu.

    ama eminim yukarıda adını yazdığım oyuncuların en az 3/4'üyle devam edeceğiz seneye. gençleştirme falan da yalan olacak. çünkü hepsinin kapı gibi sözleşmeleri var ve emekliliğe kadar en yüksek maaşı almak varken takım değiştirecek kadar keriz olduklarını pek sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın