• 11371
    hasan şaş 90+ programında takımla ilgili gayet temiz bir analiz yaptı dün , sneijder ve burak'ın pres yapmadıklarını onlara güvenemeyen orta sahanın nasıl geri çekildiğini anlattı. hamit ve bruma'nın oyunun iki yönünü oynamaktan uzak oluşunu, selçuk ve melo'nun artık hücum özelliklerini geriye bırakıp savunmaya odaklandıklarından falan bahsetti. ve oynamamız gereken daha doğrusu oynayabileceğimiz tek oyunun set oyunu olduğunu söyledi. yani blokları sıkılaştırarak ileride oynamalı ve pas yapmalı takım. rakip yarı sahada oynamalı da diyebiliriz kısaca.

    şimdi bu oyunu takım nasıl oynar , öncelikle bu sistemin olmazsa olmaz adamı ; umut bulut. umut'u koyduktan sonra iki alternatifimiz var , ya burak ya da sneijder yanında oynayacak. yalnız sneijder arkasında değil daha çok gizli forvet gibi oynayacak. elmander'in arkasındaki necati ya da bursa'da ki batalla gibi, gole daha yakın olacak yani. şu şekil; http://this11.com/play/abH5gQQaik.png

    diğer bir seçenekte umut-burak ikilisi ile oynamak. bu şekilde başlarsak da sneijder için kalan tek yer sol taraf oluyor . tabi göbekte oynayabileceğini iddia edenler de olacaktır sallamayın onları. sıkıntı burada başlıyor şıno solda oynarken o bölgede savunma sıkıntısı yaşıyoruz ki arkasında da sağlam bir adam yok. onu da şu şekilde kotarabiliriz diye düşünüyorum ; http://this11.com/play/abH5gTFaeE.png yani umut şıno'nun olduğu kanada yakın oynayacak ve savunma da onun pozisyonuna yardım edecek artık umut'a at mı yediririz maçtan önce orasını ben bilmem.

    takım savunmasına hiç girmeyelim , bu sistem arkada size zafiyet yaşatabilir belki ama zaten geriye yaslansak bile biz her takıma her türlü pozisyonu veriyoruz şu aşamada rakipleri çıkarmamaktan başka çaremiz yok. hem bireysel olarak hem de takım olarak 3.sınıf bir savunma hattına sahibiz simeone falan gelmediği sürece çok bir şey yaratamayız orada.

    özetlersek umut banko oynayacak, hamit banko oynamayacak. selçuk toparlar diye umut ediyorum yoksa mümkün değil adını herhangi bir kadroya yazmam .
App Store'dan indirin Google Play'den alın