resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 6212
    800 milyon tl'den fazla borç alacak farkını nasıl izah ediyor?
    3,5 yıl boyunca finansal mali fair play'denbahsedip bu çapta bir açıklığı nasıl yaratmayı başardı; bunu izah etmeden çekti gitti.
    gelen yönetim çaresiz ve basiretsiz. elde nakit para olmaksızın bu ağır yükün altından kalkmak imkansız.
    albayrak devre arasını bekleyin, birçok oyuncuyu göndereceğiz diyor. nasıl göndereceksin? adamın kapı gibi kontratı var. yata yata alıyor parasını. ödemezse gidip fifa'ya başvurur faizi ile birlikte alır. oturup anlaşman ve orta yolu bulman lazım. öyle paralara kontrat yapmışlar ki; birçok futbolcu kariyerinde geriye gitme pahasına 1 yıl top oynamamayı bile göze alıp bir kenarda oturup yattığı yerden parasını almayı tercih ediyor. örnek eboue. adam 1 yıl tatil yaptı, seneye gider en kötü premier ligde orta alt sıra bir takıma kontrat yapar. kemiksiz 2,5 milyon €'yu kim verir.
    bu takımın transfere değil adam satmaya göndermeye ihtiyacı var; çok açık. ama bunu yapmak da beceri ister. kabiliyet ister, umarım şu an ali dürüst bunlarla uğraşıyordur. futbolcu menajerleri ile bu anlaşmaları yapıyordur. bir şekilde bu adamların alacaklarını azaltma, vadeye yayma, satılabilecekleri satma veya kiralama yöntemine gitmek lazım.

    2 milyon€ ve 3 milyon€ üstü para alan o kadar çok oyuncu var ki bu kontratlara tahammül etmek mümkün değil.
    hamit, muslera, chejdou, selçuk, melo, dzemaili, burak, snayder, pandev, eboue, olcan, ... şu ekibin aldığı para yıllık primler vergi hariç 30 milyon €'dan fazla. böyle bir şey yok. bunlardan snayder, chejdou ve biraz melo dışında aldığının karşılığını veren de yok. türk oyuncular içinde takımda formda oyuncu yok. fizik olarak, mental ve moral olarak, kendine güven anlamında yok.

    yeni yönetimin aslında geldiği gün yapması gereken şey bir şekilde orta yol bulup prandelli göndermek olmalıydı. tazminatı belli ki çok fazla, kontratı çok yüklü ancak öte yandan yukarıdaki tablonun biraz olsun toparlaması, futbol takımının futbola benzer bir şey olması, umut vadeder hale gelebilmesi ancak ne yaptığını bilen kaliteli ve bu takıma hitap etmeyi başarabilecek yeni bir hoca ile mümkün. şu yukarıdaki ekibi bir şekilde harekete geçirmeden bu takımın sahada kazanması imkansız. bunlar tecrübeli ve kariyerli oyuncular. iyi antrene edilmeye, iyi yönetilmeye ve kendilerine güven aşılanmasına ihtiyaçları var. düzgün bir liderlik altında neler yapabileceklerini gördük. kadronun şu hali ile eksiklikleri var: iyi bir santraforu yok, orta sahada çift yönlü savaşkan, yırtıcı, top çalan, basan bir orta sahası yok ama en azından bu kadronun oynayabileceği oyunlar var. belki zevkli olmaz ama bu takım maç kazanabilir, ve bu kadar kepaze rezil olmaz. ocak ayı bence çok geç olabilir. prandelli ile takımın bağları kurulmamış, adeta kopmuş. bu saatten sonra inanmadıkları biri için asla oynamazlar. nitekim oynamıyorlar.

    denizli ile kesin anlaşılmalı ve bu takımın ihtiyacı olan liderlik onda var. emre çolak, yekta, veysel, gibi oyunculardan bir cacık olmayacağını biliyor. gereksiz denemelere, zaman kayıplarına yer yok. prandelli belki tanımıyor bu adamları ama denizli tanıyor. gelir gelmez en azından doğru bir kadro ve bu kadroya uygun doğru oyunlarla sahada kazanıp yönetime zaman kazandırır. devre arasında da 10 -15 kişi ile yollar ayrılıp kaynak yaratılırsa golcü ve orta saha transferi de yaptırabilir.
    hatta gerekiyorsa para eden bruma, muslera ile yollar ayrılıp yerine takımın acil ihtiyacı olan orta saha ve golcü transferi bile yapılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın