resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1541
    kendisi hakkındaki ilk sert yorumum olacak.

    öncelikle belirteyim galatasaray yönetimi prandelli'yi takımın başında tutarsa taktirimi kazanır. ancak gönderirse de hak veririm. çünkü ortaya koyduğu performans ve söylemleri ile dordmund başında olsa orada da kovulurdu. bak klopp topun ağzında dordmund'da. hani 6 muhteşem seneyi 6 maç için silecek değiliz diye taraftarın pankart açtığı klopp.

    dahası galatasaray dordmund değil bayern münih.

    bir defa prandelli artık türkiye'de başarı için yapması gerekeni idrak etmeli. bak halilhodzic idrak etti. takım içerisinde hiç bir şey oynamadan milyon eu'ları alan şımarık türk futbolcusunu efendilikle adam edemezsin. adam çalışmıyorsa, koşmuyorsa halilhodzic gibi mesajı verip taraftarın önüne atmakla tehdit etmelisin gerekirse. hatta baktın olmuyor bunu yapmalısın. çünkü o zaman teknik direktör gitse bile bir daha sokakta yürüyemeyeceğini bilir oyuncu. bunu bilirse türkiye'den siktirolup gitmeden yapacağı bir basın toplantısıyla futbolculuk kariyerini bitirebileceğini de bilir, ona göre ayağını denk alır. bizim insanımızda stockholm sendromu default özelliktir. şöyle sağlam sikmezsen senin için kılını kıpırdatmaz. siktinmi de kulun kölen olur. neyse o bir tarzdır. ancak her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ve prandelli de artık o yoğurt yiyişi göstermeli.

    sonra takımın eksiklerini görmeli. abdullah avcı bile melo'nun sağı ve solu çok boş diyor. niye? beklerin çok yetersiz olduğu ortada. orta sahada melo'dan başka defans yapan olmadığı da ortada. elinde çok seçenek var prandelli'nin. çünkü kim ne derse desin galatasaray kadrosu hiç fena değil.

    orta sahan koşmadı mı? tonla alternatifin var. elinde milli takımında ön libero oynayan bir chedjou bulunuyor mesela. kur defans ikilini semih, hakan, koray üçlüsü arasından. koy chedjou'yu ön liberoya sür melo'yu selçuk inan'ın yerine orta sahaya. bak bakalım arkadan bomboş koşu yapabiliyor mu elin adamı. bak bakalım dinamik oluyor mu orta sahan olmuyor mu. galatasaray defansının bu gün gösterdiği performansı pekala telles, koray, hakan ve semih dörtlüsü gösterir bence. teknik direktörün görevi alternatif yaratmaktır. 13/14 sezonunda mancini semih kaya'yı sağ beke koydu, gayet de oldu orada semih. çok şey denenebilir. elinde daha hamit var, emre çolak var. emre çolak sol açıkta gayet başarılıydı fatih terim'in ilk sezonunda. en azından devamlı bir pas alternatifiydi, en azından ayağına gelen topu tutup takımı atağa çıkarabiliyordu, en azından bekini tek başına bırakmıyordu rakip oyuncuyla. ve en azından üretken adam zaman zaman saçmalasa da.

    kaç maçtır sneijder'i solda oynatmaya çalışıyor. belli ki bu iş arkasında tarık çamdal varken olmayacak. dahası bu orta saha ile olmayacak. çünkü sol koridor otobana dönüyor sneijder oradayken. ne sneijder destek verebiliyor bekine, ne de orta sahan. zaten bekin de bek değil. ben müsade ederse kendisine bir kadro kurayım. sevmiyorum ama kurayım.

    -------------- umut
    --- emre - sneijder - olcan
    ------ chedjou - melo
    telles - koray - hakan - semih
    ----------- muslera

    başarıyı getirir demiyorum. ama selçuk inan'ın aklını başına getirir. melo, chedjou ikilisinden birini kulübeye sokar hamit'i oynatırsın, bruma'yı kendine getirir. alternatiftir özetle. eldekinden kötü oynamaz.

    teknik direktörde istikrardan yanayım.
    futbolcuların bir hocayı yememesinden yanayım.
    fakat kötü gidişe dur diyebilecek winner bir hoca istiyorum. dordmund maçından sonra çıkıp zaten hedefimiz 4. yıldız demekle olmaz bu iş.
    prandelli takımın başında kalabilir ama kendisinden gidişi değiştirmek için çaba görmek istiyorum. adam herşeyi yaptı ama kadro bu diyebilmek istiyorum olmuyorsa.
    orta sahada rakibe müdahale etmiyor diye selçuk inan'ı eleştirirken, takıma müdahale etmeyen prandelli'yi malesef görmezden gelemem. bana göre galatasaray yönetimi kendisiyle devam etmeye karar verirse bir adım atmak zorunda. çünkü bu gidiş en istikrar yanlısı yönetimi bile fikrinden geri döndürecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın