2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
0 - 4
  • 99
    dzemali, selçuk, burak, veysel bu takımın el freni.
    takımın sıkıntısı ağır&yavaş ve mıymıntı oynaması. halbuki hızlı ve agresif olmalı. bunu da ancak hızlı, diri, genç ve agresif stildeki oyuncularla yaparsanız. ilk 11'deki 4 oyuncu yavaş, hamlesiz, pres yapmayan oyuncu ise işiniz zor.

    en iyi ihtimalle prandelli bunlardan sadece veysel'i kesecek bu maçta. burak'ın alternatifi olmamasından dolayı her türlü teknik yetersizliğine rağmen oynatmaktan başka çare yok. ama en azından kanatlardan ve orta sahadan ona yardım götürüp onu boşa çıkaracak pozsiyonlar yaratmak mecburiyetindeyiz. elimizdeki tek golcü o. bu tabi başka bir konu. pandev yerine topu ileride tutup pas dağıtacak oyuncu almayan yönetimin hatası.

    hoca'nın elinde hızlı ve agresif oynayacak takımı kuracak oyuncu kalitesi eksik. ama hiç olmazsa elindekiler içinde bu oyuna yatkın bazı oyuncular olduğuna inanıyorum. ve bu oyuncuların daha fazla oynatılması gerekir. yatırım yaptığımız genç ve gelecek vadeden bruma ve telles. tarık, semih, emre çolak. yine bu tarza yatkın çabuk oynayan çabuk düşünen, dikine mesafe kat eden olcan. ve tabi ki tek pası bilen snayder. agresifliği, top kapma kabiliyeti ve mücadeleciği ile tabi melo. yine gücü kuvveti ve formu ile chejdou. sanırım muslera ile 10 kişiyi bulduk.
    kalan 1 oyuncu ise santrafor mevkiinde olacak. şu an o oyuncu aslında pandev olmalı. zira sırtı dönük top alma ve saklama anlamında takımdaki tek santrafor. ama fizik gücü kondüsyonu bu maçı kaldırır mı bilmem. o yüzden burak da tek forvet olacak. sahaya yayılım dizim nasıl olmalı?

    bir kere bence herkes olabildiğince kendi sevdiği ve en iyi olduğu pozisyonda oynamalı. artık galatasaray takımı oyuncusu denemelerden takımı tanımalardan yoruldu. belki maç içinde 1 oyuncunun yeri ile oynanabilir ama bu kadar rotasyon bu kadar yer değiştirme kafa karışıklığı yarattığı gibi ezbere oynama alışkanlığını yerle bir ediyor. maç içinde öndeki 3'lü veya 4'lü sürekli yer değiştirebilir pozisyona göre ama orta saha ve defan ile bu kadar oynanmamalı.

    telles sol bek tarık sağ bek artık kesin olmalı. melo defansın önünde derinde olmalı. emre çolak ve/veya hamit de orta sahada sol iç sağ içde hem beklerin boşalttığı alanlara girmeli, hem takım presine katkı sağlamalı hem de ileriye destek vermeli.

    önde de olcan, snayder, bruma sürekli yer değiştirerek oynamalı.

    aslında bu oyuncu listesini ben sadece bu maç özelinde değil genel olarak düşünmüştüm. sanırım 6 yabancı ediyor. belk ligdeki maçlar için telles/hakan balta değişimi ile yabancıdan kaçabiliriz. aynı şekilde bazen hamit- emre - melo ile 3'lü orta saha ile çıkılabilir.

    prandelli'nin takımı yavaşlatan, ağırlaştıran, diri olmayan, mental sıkıntıları olan, özgüveni olmayan, hazır olamayan, hemen dağılan oyuncuları artık kullanmaması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın