• 837
    yabancı oyuncu sınırının kaldırılmasının gündeme gelmesi için tek yol şu anda yeni türkiye milli takımının gruplarda hiçbir şekilde başarı kazanamamasından geçiyor. ancak burada şöyle bir sorun var: euro 2016 elemeleri, 2015 ekim ayına kadar sürecek. yani her zaman yaptığımız gibi turnuvaya katılım şansını son maçlara bırakırsak yabancı oyuncu sınırlaması 2014-2015 futbol sezonu sonunda gündeme gelmeyecektir. bu yüzden haziran ayına kadar olan eleme grubu maçlarında en fazla bir galibiyet almamız gerekiyor. son darbe için de tarihi veriyorum:

    (bkz: 12 haziran 2015 kazakistan türkiye maçı)

    bu maçta alınacak olası bir mağlubiyet ya da umutsuz bir beraberlik bizi gruptan çıkamamaya itecektir. zira haziran 2015'ten sonraki eleme grubu maç takviminde oynayacağımız takımlar sırasıyla letonya hollanda çek cumhuriyeti ve izlanda. hali hazırda izlanda bizi yendi çek cumhuriyeti de hollanda'yı yendi ve grup birinciliği ve ikinciliği için mücadele edecekler, yani milli takım üçüncülükten yukarı adım atamayacak gibi duruyor. muhtemelen de 4. sırada bitirecek eleme grubunu.
    sonrasında ister fatih terim'in maaşını konuşun ister yıldırım demirören'i farketmez. yabancı oyuncu sınırlamasının kalkması için yeni türkiye milli takımın başarısız olması şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın