resim
Selçuk Yula
Mevki:Santrfor
Doğum:08.11.1959
Ölüm:06.08.2013 (53)
Uyruk:Türkiye
  • 71
    --- alinti ---

    istanbul -aa- basın konseyi yüksek kurulu, yayımlanan bir yazı dolayısıyla fotomaç gazetesi spor yazarı selçuk yula hakkındaki şikayeti "yersiz" buldu.
    basın konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, fotomaç gazetesinde 31 mayıs'ta selçuk yula imzasıyla yayımlanan "fener ceza kesti" başlıklı yazıda "türkiye'de futbol terörünün nasıl yansıtıldığına ilişkin görüşlerin trabzonspor taraftarlarını içten üzdüğü" gerekçesiyle binnur semiz tarafından şikayette bulunulduğu belirtildi.
    söz konusu yazının basın meslek ilkeleri'nin "kişileri ve kurulu şları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere verilemez" şeklindeki 4. maddesi ve "şiddet ve zorbalığı özendirici, insani değerleri incitici yayın yapmaktan kaçınılır" şeklindeki 13. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle gereken işlemin yapılmasının istendiği kaydedilen açıklamada, şikayet üzerine selçuk yula'nın gönderdiği yazıda özetle "defalarca okuduğum yazımda neyin savunmasını yapacağım anlamış değilim. başkanlığınıza olan saygımdan dolayı kaleme aldığım bu yazı bir savunma değildir" sözlerine yer verdiği ifade edildi.
    basın konseyi yüksek kurulu'nun 15 temmuzda düzenlediği toplantısında söz konusu dosyayı değerlendiği ve basın meslek ilkeleri'nin hiçbirinin ihlal edilmediği görüşüne varıldığı belirtilen açıklamada, karar şöyle aktarıldı:
    "yazı tümüyle iki takım arasındaki ince rekabet üzerine kaleme alınmış ve şiddeti özendirici ya da iftira niteliği taşıyan bir ifadeye rastlanmamıştır. bu nedenle fotomaç gazetesi yazarı selçuk yula hakkındaki şikayetin 'yersiz' olduğuna oy birliğiyle karar verilmiştir."

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın