• 10707
    -pandev, dzemali ve tarık transferlerinden sonra geniş ve alternatifli bir kadroya kavuştuk 2014-2015 sezonu için. defans, orta saha ve hücum pozisyonlarını ayrı ayrı ele alacak olursak;

    -tarık transferi ile geri dörtlüyü tamamen yerlilerden kurup hücumda kaliteli yabancı ayaklarımızdan yararlanma fırsatına kavuştuk özellikle lig için. sağ ve sol bek için form durumlarına göre tarık, veysel ve hakan baltadan faydalanabiliriz. ayrıca hakan'ı sol soper olarak da değerlendirebiliriz. chedjou'dan ve formda bir telles'den de bazı lig maçlarında faydalanırız elbet. lig için yerlilerden oluşan geri bir dörtlü kuracak olursak şuan, son bursaspor maçınındaki performanslarını da değerlendirerek tabi; sağda tarık çamdal, orta ikilide semih ve gökhan zan ya da koray ikilisinden biri, solda hakan balta. veysel son bursa maçında vasatı aşamadı ne yazık ki. ayrıca hakan'ı sol bekte oynatarak yer yer maç içinde 3lü savunmaya da dönebiliriz ve bu sayede ileri çıkmayı sık sık düşünen bir bek olan tarık çamdal'ı hücum organizasyonlarında daha efektif kullanabiliriz. yani tarık, semih, gökhan zan ve hakan balta ligimiz için oldukça yeterli olacaktır. şampiyonlar liginde ise sağda yine tarık, orta ikilide semih ile chedjou, solda da maçın zorluk ve form durumlarına göre hakan ya da telles.

    -orta sahaya ile hücumu birbirinden ayrı paragraflarda yazamadım valla, prandelli de bu 6'yı nasıl şekillendirecek çok merak ediyorum ama kullanabileceğimiz isimler kabaca felipe melo, formsuz kaptan selçuk, dzemali ve bazen yekta ile daha ileri uçta da sneijder, olcan, bruma, pandev ve burak.

    -prandelli'nin özellikle zorluk derecesi yüksek içsaha maçları ile dünkü bursa maçında gördüğümüz gibi deplasmanlarda 3lü merkez orta ile oynayacağını düşünüyorum. bu 3lü için öne çıkan isimler ise melo, selçuk ve tanımadığım ancak prandelli istediyse bi bildiği vardır deyip aldırdığı dzemali'nin olacağını düşünüyorum. tabi ki dzemali yerine gökhan inler tercihi yapılıp, transferin son günü tarıkla birlikte ilk 11'e iki türk oyuncu monte ederek bu 5+3 kuralını uyduranlara; alın kuralınızı bi tarafınıza sokun ya da öyle saça böyle tarak öyle g.te böyle y.r.k diyebilirdik ama ekonomik durumlar bu fırsatın önüne geçti muhtemelen.

    -orta 3lüyü de yerleştirdikten sonra geriye kaldı 3 ileri uç oyuncusu. hocanın pandevi özellikle ileri uçta top tutabilmek adına aldırdığını düşünüyorum ve bu açıdan gerçekten isabetli bir transfer gibi görünmekte. ancak pandev transferi ile burağın da ilk 11de yeri sabitlenmiş oldu. çünkü pandev gerçekten iyi bir tamamlayıcı bir ileri uç oyuncusu yani yeri geldiğinde tek forvet oynayacak bir oyuncu değil. e burak da tek forvet olarak oynadığında hücumda yaşadığımız sıkıntıyı gördüğümüze göre pandev ile burak birlikte oynayacak. geriye kalan bir kişilik kontenjan ise tabi ki sneijdere ait. yani buna göre prandelli muhtemelen kafasında tabi benim düşünceme göre, kompakt ve birbirine yakın oynayan bir ileri 6lı ile oynamak istiyor. ileri uçta burak, iki tarafında da pandev ve sneijder.

    -yukarıda yazdığım kadroyu şablonla toparlayacak olursak;
    (lig için)
    muslera

    tarık semih gökhan hakan

    melo

    selçuk dzemali

    pandev sneijder

    burak

    (şampiyonlar ligi için)
    muslera

    tarık semih chedjou telles(hakan balta)

    melo

    selçuk dzemali

    pandev sneijder

    burak

    - bu kadroya bakacak olursak muhtemelen birçok kişi geçen sene oynadığımız kadroya benzetecek ve özlem duyduğumuz kanatlı sistem yine yok diye sitem edecek. ancak 3lü merkez orta saha ile oynayım, üstüne sneijder oysasın istiyosan ve üstüne de burak gibi yetenekli ancak tek forvet oynayamayan bir forvetin varsa ve son olarak burağı pandevle desteklemek zorunda olduğundan bu kadro ortaya çıkıveriyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın