• 10692
    (bkz: 30 ağustos bursaspor galatasaray maçı) genel olarak sıkıntılı bir süreç geçireceğimizi gösterse de, takımın yapmak istedikleri açısında bende olumlu sinyaller bırakmıştır. aslında bu maç sonunda 3 puan aldığımız iyi bir hazırlık maçı oldu diyebiliriz.

    her şeyden önce maça çıktığımız 11 ve oynaya çalıştığımız sisteme biraz bakarsak; ilk yarıda kanatları daha az kullanan, rakip defansı ortadan ara paslarla geçmeye çalışan, kısmen bunu yapabilen, kısmen de bireysel yetersizlik sonucunda yapamayan bir takım vardı sahada. burak'ın ofsayt'da kalması, son paslardaki bazı acemilikler, top kontrolündeki sakarlıklar buna engel olduysa da, yine de elinde planı olan bunu uygulamaya çalışan bir takım vardı.

    sahaya çıkan kadoroda ise asıl beni şaşırtan şey yekta oldu. yekta fenerbahçe maçında çok silik bir görüntü çizmiş ve "bu adam yine olmayacak" dedirtmişti bana. fakat 11de sahaya çıktı ve bana göre selçuk'tan çok daha iyi bir performans ortaya koydu. selçuk ise yekta onun sorumluluğunu almasına rağmen sahada yine başka biri gibi oynadı. çünkü bizim bildiğimiz selçuk bu değildi. bu olsa olsa ayhan akman filan olabilirdi. sanırım orta sahanın direncini artıracak ve hem defansı hem de hücüm hattını rahatlatacak iyi bir orta saha oyuncusu transferi takıma seviye atlatabilir. zira takımın seviyesi şampiyonluk yarışıyapacak bir takım seviyesinden çok uzak.

    ben asıl sevindiren konuya gelirsek, ilk yarıdaki göbek delme oyunumuz tutmayınca ikinci yarıda çok hızlı bir şekilde hemde sırıtmadan kanatlara yayabildik oyunu. geçen sene saha içinde diziliş değişse bile oyunda hiç bir değişiklik olmayan bir takım izledik ama bu sene kanat oyuncularının etkinliği ile bu sıkıntıyı aşacağız gibi görünüyor, hele ki takım oturunca daha keyifli maçlar izleyebileceğiz sanırım.

    ---

    defansı değerlendirirsek, chedjou ile semih yeterince iyiydi, semih'in standartı bu zaten, chedjou de bu maçta gözle görülür bir hata yapmadı. fakat bildiğim kadarıyla sene içerisinde 3-4 gol yediren bir oyuncumuz var defansın göbeğinde. beklere gelirsek, hakan balta yavaş olmasına rağmen defansta, "defans yapmayı en iyi bilen" adam bence. artık bu seviyede bizi ileriye taşıyamayan biri olduğu aşikar ama bizi geriye götürmediği, en azından zorluk dereceği çok yüksek olmayan maçlarda takıma zarar vermediği, de benim fikrim. veysel ise tam tersine, beklentilerimizin yüksek olduğu ama volkan şen karşısında komik durumlara düşen bir performans çizdi. bunda selçuk'un o tarafta yeterince veysel'i desteklememesi de vardı ama yine de, yöneticilerin eskişehir'in kapısında yatması ve tarık'a tonla para verecek olmasının ana nedeni bu performans. zira yedek te bekleyen telles içinde aynısı söylenebilir. defansif olarak yeterli değil ve ilerleme de gösteremedi henüz.

    hücüm hattında ise, sneijder'in hazır olmadığını ve 2-3 maç daha sahada yürüyeceğini sanırım herkes görüyor. asıl bruma'nın performansı benim için sürpriz oldu, zira bu güne kadar izlediğim bruma hep topu ayağına dolaştıran pas vermesi gereken yerlerde pas veremeyen, acemi bir çocuktu. dün oynadığı oyun ise beni acayip heyecanlandırdı. sneijder kendine gelince bruma çok daha iyi olacaktır, bu sene en önemli transferimiz bu çocuk. burak ise her zamanki burak, girdiği 10 pozisyondan 5 i ofsayt, 2 si kaleyi buluyor, 1 i de gol oluyor. selçuk gibi o da performansını yükseltmeli ve 20 gol barajını aşmalı yoksa bizim şampiyon olma ihtimalimiz öyle çok değil. olcan adın ise bu sene yaptığımız en akıllıca transfer, takımda tam ihtiyaca karşılık veren kuvvetli hareketli, şutları iyi bir adam. o da ilerde çok daha iyi olacaktır.

    sonuç olarak, defansta transfere ve güven veren bir oturmuş defans anlayışına ihtiyacımız var. orta sahada hızlı oynayan, ikili mücadelelerde ayakta kalan, kolay geçilemeyen ısıran bir oyuncu grubuna ihtiyaç var, hücümda ise olcan, sneijder, bruma'nın uyuma burak'ın da alternatif ile birlikte performansının artışına ihtiyacamız var.

    ek olarak acaba bu kadro ile 3-5-2 oynasak nasıl olurdu merak etmiyor değilim. şu diziliş kağıt üzerinde iyi görünüyor. tabi olcan ve bruma'nın defans katkıları önemli, bir de umut yerine daha iyisi de şart ama umut hücüm presi ile katkı sağlayabilir.

    ----------------- muslera ----------------

    ----- chedjou --- semih --- balta ----

    --------- selçuk ------ melo ------------

    - olcan ------ sneijder ------ bruma -

    -------- umut ------- burak -----------
App Store'dan indirin Google Play'den alın