• 10650
    en büyük sorunları temposuzluk, hantallık, ilerde top tutamama, orta sahanın yavaş oynaması ve oyunu açacak bir plana sahip olmaması olan takımdır.
    her gün gibi bugün de aklımda sürekli farklı çözümler üretmeye çalışıyorum, birini sizlerle paylaşmak istedim.
    kadro bu: http://this11.com/topics/add/abHwJjDaV/v

    tek tek değerlendirmeye geçersek,

    *fernando muslera hakkında özel bir şey söylemeye gerek görmüyorum.
    *defansta hava toplarındaki zaafiyetimizi üçlü defansın ortasında gökhan zan ile kapatabiliriz, kendisi geçen yıl llorente'ye adım attırmamıştı. sakatlık sorunu olmadığında hakediyor formayı. sakatlık ve cezalı olma durumlarında koray günter de şans bulabilir.
    *hakan balta transferin son 4 gününe girerken kendisinden daha iyi bir sol stoper bulabileceğimizi sanmıyorum. ayağı temiz bir oyuncumuz topu defanstan çıkarmamızda faydası olacaktır. üçlü defansta sırıtmaz, olcan da kendisine yardımcı olacaktır.
    *semih kaya konusunda özel bir şey söylemeye gerek yok, zaten bana göre en iyi oynadığı yer sağ stoper, hücuma çıkarken sağ bek'e kayarak oynayacaktır, oyun kurmamıza yardımcı olur.
    *alex song barcelona'da kadroda yer bulamayacak gibi duruyor, kiralanabilirse geçen yıl ceyhun'un başarılı olamadığı çapa olmak konusunda biçilmiş kaftan. hücum ve savunmada bizi çok rahatlatır ve önündeki oyuncuların daha rahat oynamasını sağlar. kendisi olmazsa o bölgede chedjou'yu deneyebiliriz. kamerun milli takımında defansif orta saha oynamıştı defalarca.
    *olcan adın takımın ortalama hızını yükseltecek, temponun ana elemanlarından biri olacak oyuncumuz. sol kanadı kontrol edebileceğini düşünüyorum orta sahanın ve hakan balta'nın da yardımlarıyla.
    *veysel sarı yine ayağı temiz oyuncularımızdan, temposu çok yüksek değil ama aklıyla etkili olacaktır. pas opsiyonlarını çoğaltmak açısından faydası dokunur.
    *felipe melo rahatça hücuma katıldığında neler yapabildiğini 11-12 sezonunda gördük fazlasıyla. daha dinamik bir orta sahayla ileri çıkarken daha az tereddüt yaşayacağını düşünüyorum. hücumda da çok etkili bir oyuncu, çift yönlü oynaması bizim için iyi olacaktır.
    *umut gündoğan belki tecrübesiz ve güçsüz olabilir ama bulduğu sürelerde bize dikine oynayabilen, adam geçebilen, oyunu açabilen bir oyuncu olduğunu gösterdi. orta sahadaki diğer arkadaşları defansif zaafiyetini ortadan kaldıracaktır. sneijder ile uyum yakalayabilirse çok faydasını görebiliriz.
    *wesley sneijder serbest oyuncu rolünde olmalı. forvetin arkasında çakılı kalmasından daha iyi olur. yeteneklerini konuşmuyorum.
    *yabancı forvet için paramız yoksa hugo almeida bile olabilir sorun değil. yeter ki hava toplarını indirebilecek, rakip defansın arasında kaybolup gitmeyecek, duvar olabilen biri olsun hiç sorun değil. topu oraya taşıdıktan sonra skor üretme konusunda pek sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. maçın ilerleyen bölümlerinde bruma ile değiştirilip yorulmuş rakipleri hızlı hücumlarla iyice bozabiliriz. bruma zaman zaman zayıf rakiplere karşı başka mevkilerde de denenebilir.

    açıkçası şu yavaş futbol oynama hastalığımızdan kurtulalım da nasıl olursa olsun, yenmek-yenilmek de değil mesele. televizyon başında bundesliga'yı 100x slow motion ayarında izler gibi maç izlemekten artık dövecek kanepe kalmadı evde. üzgünüm ama temposuzluğumuzun mimarı da bana göre selçuk inan'dır. sanırım biraz kızağa çekilip forma için savaşa girmesi takımın yararına olacaktır. eski formunu yakalarsa umut gündoğan'ı keser rahatlıkla. furkan özçal, yekta kurtuluş, eğer takımda kalacaksa sabri sarıoğlu da rotasyona girebilecek oyuncularımız. yabancı forvet olmazsa burak yılmaz ile devam etmek zorundayız.

    prandelli selçuk ve burak'ı takımdan keserse muhtemelen kelle koltukta gezecektir ama birilerinin bu takımda devrimi gerçekleştirme zamanı geldi öyle veya böyle. umarım bir şekilde tekrar etkili hücum eden bir takıma dönüşürüz. çok uzattım sabreden herkese teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın