resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 5588
    şimdi bu entry'yi yazdığımda yine linç falan edileceğim, biliyorum fakat çekinmeden yazacağım.

    ünal aysal dediğimiz adam kurumsal iletişimi çok iyi beceren bir insan. fatih terim hariç bütün teknik direktörlerle, bütün futbolcularla arası iyi olan bir yönetim oluşturmuş. herkese olabildiğince yakın, herkes geldiğinde de gittiğinde de saygı çerçevesinde, galatasaray kültürüne yakışır bir şekilde davranmış. bunu hepimiz görebiliyoruz, ve belki de ünal aysal'ın "iyi yönetim" imajının arkasında yatan en önemli gerçek bu.

    fatih terim'de bu neden tutmadı peki? burada fatih terim fanboyluğu yapmıyorum açıkçası, "galatasaraylı" olarak baktığımda hataları var. fakat buradaki en büyük aymazlık, fatih terim galatasaraylı diye, ona yapmaman gereken şeyleri yapıp, aynı zamanda da ondan bizim için her şeyi yapmasını beklemen.

    başka bir hocayla fatih terim arasındaki fark şudur sevgili arkadaşım(galatasaray için); başka hoca florya'da yatmaz, başka hoca oyunculara baba gibi davranmaz, başka hoca galatasaray'ın hakkı yendiğinde dosttan düşmandan korkmayıp dosta düşmana korku salmaz, saha dışına haksız yere atıldığında o kadar sinirlenip gazetecilere federasyondan bahsetmez, oyuncusunu o denli korumaz, takımını o denli korumaz. ama fatih terim bunları yapar. bunun karşılığında da, başka hoca'ya eleman dersin ses etmez, başına sevmese bile bülent tulun'u getirirsin ses etmez, yaz kampındayken başka hocalarla görüşürsün ses etmez, hakkını vermezsin ses etmez. ama fatih terim eder.

    fatih terim 40 yıllık galatasaraylıdır, galatasaray'ın başındaysa galatasaray için elinden geleni yapar. ama kendisine yapılan muamele bu kadar sikkoysa nerede kaldı bizim galatasaraylılığımız deyip, madem yönetim bana profesyonel davranıyor ben de profesyonel davranırım deyip çekip gitmesini de bilir.

    işte olay burada kopuyor. kurumsal yapıda, kurumsal iletişimde, profesyonellikte belki kimse ünal aysal'ın eline su dökemez şu s.kik futbol camiasında. fakat ünal aysal sürekli ve sürekli yanlış kararlar veriyor. ve bu yanlış kararlar bizi çok ama çok sıkıntıya düşürüyor.

    bunun sebebi, ünal aysal'ın kötü başkan olması falan değil, kendisinin de belirttiği üzere futbolu ya da diğer branşları bilmemesi. ilk sezonunda olduğu gibi işi bilenlerin eline bıraktığında da çok sıkıntı yaşamıyoruz. fakat şu ülkedeki futbol ortamında muhtemelen takımı korumak adına işlere karışmaya çalışıyor, iyi niyetle. ve kararları kendisi vermeye başladığında sıkıntılar oluşuyor.

    şu an cesare prandelli'nin teknik adamlığını falan eleştirecek düzeyde değiliz. fakat bana kalırsa, başkan artık ilk sezonda olduğu gibi bu işlerin başına bilen insanları getirip, herkese bildiği işi verip, kulüpten haketmediği halde para alanları defedip, sonra elini eteğini çekmeli, ekonomiyle falan ilgilenmeli. unutmamalı, bize aziz yıldırım lazım değil. kararları profesyoneller vermeli.

    ancak o zaman doğru kararlar gelebilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın