• 104
    özhan canaydın gibi bir adama dilenci diyen güruha verilmiş bir cevaptır ve dahası herhangi bir kişiyi hedef almaz. bir cinsiyeti veyahut cinsiyetinden dolayı bir işi yapmaya zorlanmış kişileri dahil. (aşağıdaki paragraf; entry'nin sonundaki -eklemeden önce- parantez içindeki cümleyi referans alarak ve bu pankartı cinsiyetçi küfür içerdiği gerekçesiyle galatasaray kültürüne ve insani tutuma aykırı olduğunu düşünenlere ithafen yazılmıştır.)

    he bir de konuyla dolaylı yoldan alakalı olarak; her 's...rim' cinsiyetçi küfür değildir. sen gidip de bu küfürden şahsa yönelik bir vaat anlıyorsan sıkıntıyı önce algıda arayacaksın. şimdi o malum küfrün yerine kadın egemen bir toplumda oluşabilecek alternatif küfrü düşün, paralel evrende bir toplum hayali kuralım. düşündün mü? absürd durdu mu? durmaz. sen cinsiyeti ve cinselliği erkeğin kurallarını belirlediği bir toplumsal ritüel say, sonra tribün başta olmak üzere toplumsal hayattaki küfürler 'ama cinsiyetçi :(' diye dert yan. burada andrey arşavin'in transfer dedikoduları esnasında 'parayı bulduk, rusa gideriz' deyip de bu pankartı eleştirmek de samimiyetsiz bir davranış. ülkenin her yerinde aksaray ve karaköy semtlerinin lafı geçtiğinde aynı espri yapılsın, 'seks' deyince gülen insan kitleleri olsun, ama bu pankart göze batsın.

    he tüm bunları bir kenara bırakalım, pankart cinsiyetçi değil, ama yine de hakaret içeriyor ve utancımız diyen, bizi beşiktaş'ın ve fenerbahçe'nin seviyesine düşürdü diyen arkadaşlara. galatasaray kültürü elbette hepimizin hakim olduğu bir konu. ancak sen taraftar kitlesi olarak zaten diğer taraftarların seviyesindesin. bizim ülkede futbol kulüpleri belli zümrelerin ya da belli toplumsal sınıfların desteklediği takımlar değiller ki. 20 küsür milyon insanın tuttuğu bir takım var ortada, aramızda cidden galatasaray taraftarının çoğunluğunun, fenerbahçe taraftarına nazaran daha az küfür eden, daha efendi falan adamlar olduğuna inanan var mı bilmiyorum, ancak varsa kendilerine naçizane tavsiyem hepimizin üç aşağı beş yukarı yakın insan profilleri çizdiğimizi unutmasınlar. genelde sadece söz konusu futbol olunca onlardan daha izan sahibi bir taraftar profili çiziyoruz, onun haricinde hepimiz aynı bokun farklı renkleriyiz.

    bana bu pankartın üstüne bu kadar gidilmesi de, zamanında basın gazıyla arda turan'ın üstüne gidilmesi olayına benziyor gibi geliyor. dikkat edin, bizim müthiş efendi(!) basınımız da bu olayı yazdı yazdı durdu, tıpkı sneijder'in parasını konuştuğu, ancak emenike'nin parasını konuşmadığı gibi. türk basını allah bir diyorsa gidin putperest olun, ağaçlara çaput bağlayın. gerçi zaten bağlanıyor. yaşamımızın herhangi bir konusunda tutarlı değiliz, cinsiyetçiliğe karşı tavrımız da aynen ağaca çaput bağlamamıza benziyor.

    tek derdimiz bu pankart değil sevgili galatasaraylı, tüm bunlardan bağımsız bu pankart da galatasaray kültürüne zarar veren bir şey değil. ne pankartı hazırlayan adam galatasaray yüksek kültür kulübü üyesi, ne de tutunduğun o 'cinsiyetçiliğe hayır' tavrı samimi. tekrar belirteyim 'cinsiyetçilik' dediğiniz şey de bu değil. (cinsiyetçiliğin karşıtı 'feminizm' değildir.)

    ekleme : özhan canaydın zamanında, kulüp borç batağına düştüğünde adamcağız ekranlarda galatasaraylılardan para istemişti. bu pankartın hedef aldığı şerefsizler de (şerefsiz dedi çok ayıp hmppf) özhan canaydın'a dilenci deme cüretini göstermişlerdi. size bu pankarttan daha ayıp bir şey anlatayım, zamanında bizim dershanede, çok şerefli takımın müthiş taraftarı olarak fenerbahçeli ve beşiktaşlı hocalar, -- buraya dikkat çekmek istiyorum -- fikir birliği(!) yaparak, galatasaray'a kumbara yapmışlardı, gelen giden fenerbahçeli ve beşiktaşlı hoca, öğrenci de oraya bozuk para atmışlardı. eğer bu pankart size bu olaylardan daha iğrenç geliyorsa, diyecek bir şey yok.

    bu pankart karşındaki rakibin tavrını takınmak değildir; bu şekilde olduğu yönünde eleştirenlerin de haklılık payı yok değil, ama bence onların tavrını takınmak değil, daha çok anlayacakları dilden konuşmaktır. evet bu pankart metin oktay değildir, aradığınız buysa eleştirmekte haklısınız, ancak bu pankart bütün deliliği ve bütün kuş familyasını çılgına çevirmişliğiyle 'felipe melo'dur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın