• 10369
    2014-2015 sezonunun hazırlık döneminde görüldüğü üzere oyun şablonunda tamamen değişikliğe gidecek takım.

    türkiye liginin en büyük kanserlerinde biri anadolu takımlarının büyüklere karşı kapanması ve maçı kilitlemeye çalışmaları. geçtiğimiz sezon galatasaray'ın deplasmanlarda bir türlü rakipleri açamamasının sebebi kanat oyuncularının olmaması ve bu yüzden de kanat organizasyonlarının hiç uygulanamaması.

    şu ana kadar oynanan hazırlık maçlarının hiçbiri tabi ki bir ölçü olamaz ama sonuç olarak kurulmak istenen düzenle ilgili bir fikir verebilir. prandelli 3 maça da 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı ve forvet arkasındaki 3 oyuncudan kanatta olanlar (bruma, olcan) takım defanstayken içeri doğru gömülüp ortadaki üçlüye sürekli pres ve baskı yapıp yardım ettiler; hücumda ise bir kanat forvet görünümünde sürekli ceza sahası içerisinde pozisyon kovaladılar.

    takımın bu düzenini tabi ki sneijder varken görmek lazım bir de. sneijder'in kanat oyuncularıyla daha etkili olduğu net bir şekilde belliyken geçtiğimiz sezon kanat oyuncusu olmadan onu sol kanada mahkum ederek oynatmak da takım olarak başarısızlığın etkenlerinden biriydi bence. bu sene sneijder de hem serbest olacak hem de kanat oyuncularıyla beraber çok daha efektif olacaktır.

    bu hazırlık kampında en çok dikkat çeken şey ise takımın ayağa hızlı pas yapması, topu sürekli dolaştırması ve sık sık verkaçlara başvurması. özellikle rakip cezasahası yayı civarında sürekli bir duvar pası ile içeriye girme çabası dikkat çekti. bu da geçtiğimiz sezon neredeyse hiç göremediğimiz şeylerden biriydi.

    takımın defansif anlamda hala sıkıntıları var. prandelli en son yaptığı açıklamada henüz defansif çalışmalara ağırlık verilmediğini söylemişti. umarım bu konuda da gerekli ciddi çalışmayı yapabilirler. chedjou ve dany ikilisi yerine pozisyon almayı bilen ve defansa liderlik yapacak bir oyuncunun alınması takım için mükemmel olurdu ama o da sanırım sadece bir hayalden ibaret şu aşamada.

    4-2-3-1 dizilişi pres ve baskı ile birlikte göz hoş gelen bir oyun ortaya çıkarabilir ama tek forvetle ki bu kişi eğer burak ve onun yedeği umut bulut ise sezon ilerledikçe ciddi sıkıntılar yaratabilir. o yüzden takımın mutlaka bir forvet oyuncusu da alması gerekiyor.

    bence ilk kamp döneminin bitmesiyle prandelli de eksiklikleri görmüştür ve hem sağ hem de sol bek pozisyonlarının yedekleyecek tarık çamdal'ın dışında forveti ikileyebilecek veya kanat forvet özelliği olan bir oyuncuya daha ihtiyaç var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın