• 10356
    brightvisit kardeşimin bir önceki entrysinde (bkz: #1530356) bahsettiği durumu ben de anlamıyorum.

    30-40 milyon euro harcayıp 7-8 tane ortalama oyuncu alınacağına toplam 30 milyon euro maliyeti olan üst düzey iki üç oyuncu alınması ve üç dört tane de altyapıdan oyuncunun a takıma çıkarılması çok daha mantıklı geliyor.

    bir pozisyon için 20 milyon euro bedeli olan üst düzey bir oyuncunun transferini yazdığımızda herkes çok pahalı o kadar parayı veremeyiz diyerek karşı çıkıyor. ama o pozisyonda bir türlü dikiş tutturamayan üç dört tane ortalama oyuncunun maliyetinin toplamda çok daha fazla olduğunu kimse dikkate almıyor. üstelik bu oyunculardan verim alamadığınızda kontratlarından dolayı satmanız da çok zor.

    wesley sneijder ve bruma bunun en güzel örneği. tersini düşündüğümüz zaman da dany nounkeu ve auelien chedjou.

    ilgili entryde yazılan isimlerin hepsi yerine farklı pozisyonlarda üç tane daha bruma veya sneijder alınabilirdi. yani kendi yaş grubunda pozisyonunun en iyi üç dört oyuncusundan biri olan isimlerden bahsediyorum. üç tane de alt yapıdan oyuncu çıkartsan bitti gitti işte.

    şu an alt yapıdan çıkarılacak bir ismin yiğit gökoğlan, salih dursun yada çağlar birinci kadar performans verebileceğini sanırım hepimiz biliyoruz.

    altyapımıza güvenmemiz lazım. eğer bunu yaparsak transferde de elimiz rahatlayacak. alternatif oyuncular için anadolu kulüplerindeki yerli oyunculara üç dört milyon eurolar verceğimize alt yapıdan çıkan oyuncularımıza formayı vememiz lazım. bu durum ilk onbir için transfer ettiğimiz oyunculara da daha fazla bütçe ayırmamızı ve her pozisyonda wesley sneijder gibi kaliteli ya da bruma gibi potansiyelli üst düzey isimlerin kadroya kazandırılmasını sağlayacak.

    benim mantıklı bulduğum takım kadrosu; tamamı şampiyonlar ligi seviyesinde oyunculardan kurulu bir ilk onbir ve çoğunluğu altyapı oyuncularından oluşturulmuş alternatif oyuncularıyla maksimum 27 kişilik bir kadro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın