resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 5396
    prandelli konusunda 4 ayak ustune dustu. tabi "nasil"dan daha cok sonuc onemli. mancini'yle hazirana kadar belirsizligi surdurmus, sonrasinda lucescu, tuchel gibi isimlerin listeden cikmasiyla cok ciddi bicimde koseye sikismisti.

    italya'nin surpriz bicimde elenmesi sonucuyla bir firsat dogru ve dunyanin en iyi teknik direktorlerinden biriyle anlasmayi basardi. bunu yaparken de hem kadroya ve eldeki oyuncu profiline daha uygun, ulkeye ve ulke futboluna daha kolay adapte olabilecek bir isime gecmekle kalmadi, bunu teknik direktor maliyetini yari yariya dusurerek yapmayi basardi (her ne kadar bu indirim bugunun basarisindan cok mancini'ye verilen ucuk ucretten kaynaklansa da)

    geriye kadroda yapilacak mantikli hamleler kaliyor. diger yandan kadro inanilmaz siskin durumda. tek tek isimleri hedef olarak koymak zor, transfer donemi surprizlerle ve firsatlarla dolu. ancak,

    - kadroyu 20-22 tane ilk 11'de siritmayacak oyuncudan kurmak,
    - olcan, mevlut, tarik, gokhan tore, ozan tufan, ugur demirok gibi isimleri transfer etmek,
    - koray, telles, bruma'yi kadroya minimum rotasyon oyuncusu olarak ekleyebilmek,
    - dany, eboue, hajrovic, ontivero gibi yabancilari problemsiz bicimde gonderebilmek,
    - chedjou ve amrabat'i makul teklif gelmesi durumunda gondermek,
    - gokhan, engin, furkan, yigit, sercan, ceyhun, umut g. gibi isimleri gondermek,
    - berk ismail, oguzhan, endogan, eray gibi isimleri oynayabilecekleri takimlara kiralamak

    gibi hedefler olmali.

    bunlarin sonucunda kadronun anlasilir bir hale gelmesi saglanabilir ancak. yeni bir teknik direktore 36 kisilik kadro vermek korkunc bir sey- bu sebeple hic beklemeden bir cok hamlenin hemen yapilmasi gerekli. ancak bu temizligin hakki verilerek basarilmasi durumunda 2013/2014 yilina unal aysal'in gerileme donemi olarak degil sanssiz bir sene olarak bakmamiz mumkun olabilir.

    ama yapilmasi gereken coook sey var...
App Store'dan indirin Google Play'den alın