• 419
    kendisi hakkında yazdığım entry cevap niteliğinde denilerek silinmiş, şimdi tekrar yazacağım.

    eleştirdiğim konu şuydu, bazı olaylardan sonra insanların ''atatürk bize fazla abi yeaa'' tavrı. yani, atatürk bize özgürlük, eşitlik, şu bu getirerek hata yapmış, biz hak etmiyormuşuz. bu bakış açısı, eleştirdiğiniz, lanetlediğiniz, küfrettiğiniz ideolojiden daha iyi değildir.

    demiştim ki, her toplumsal olayda böylesine ilkokul çocuğu gibi tepki vereceksek eğer, geçmişten sadece bir örneğe bakalım. şapka kanunu ve sonrasında yaşanılana bakalım dedim. şapka kanunu ayrı bir tartışma konusu, sonrasında yaşanılanlar ayrı bir tartışma konusudur. geçmiş yönetimin izlerini silmek için farklı bir şeyi halka dayatmak nedir? ve bunu modernizm, çağdaşlık adı altında gerçekleştirmek, ''bu senin için doğrudur, al bunu giy'' kanunundan başka nedir?
    şimdi gelelim asıl konuya, buna isyan eden, protesto eden insanları idam etmek nedir kardeşim? bunun savunulacak bir tarafı var mı? eğer savunuyorsan bugün savunduğun düşünce ile aşırı derecede çelişiyorsun.

    daha fazla detaya girip de bunu siyasi bir tartışmaya çevirmeyeceğim. diğer entry'de en başta yazmıştım, burada sonunda yazayım, ben atatürk'ü seven bir türkiye vatandaşıyım. allah binlerce kez kendisinden razı olsun. hemen vatan haini damgasını vurmayın. benim kendisine olan sevgim yanlışlarını görmeme engel değildir. kendisine olan sevgim ilkokul 1.sınıf seviyesindeki gibi değil elbet, o zamanlar kendisi bize (haşa)tanrı gibi tanıtılmıştı, tek başına dünyayı dize getiren bir süper kahramandı. şimdi daha farklı seviyorum. siz de o seviyede kalmayın. sevginiz azalmasın elbet, sadece ilahlaştırmayın kimseyi. bu şekilde zarar verdiğiniz tek şey mustafa kemal'in kendisidir.

    uzun lafın kısası, ''eskiden çok iyiydik, şimdi boku yedik'' sanıyorsan, çok yanılıyorsun kardeşim. sana yapılanlar, yapıldığını iddia ettiklerinin çok daha fazlasını başkaları yaşadı, ve o kişiler bunları yaşarken senin umurunda bile olmadı. belki duymadın, belki görmedin, belki okumadın. burada kim daha fazla acı çekti yarışına girersek eğer içinden çıkamayız. sen daha yeni acının kokusunu alıyorsan, eh, bir günaydını hak ettin.

    katı olan, ideolojiler değildir, insanlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın