• 271
    (bkz: extensor/@paredros) fer'i müdahil olarak ekleme yapmak istiyodum ama çok yorgunum sadece o son cümlede citizen kane'i gördüm ve anılarım canlandı. bahçeşehir fotoğraf ve video bölümü yetenek sınavları sonrası girdiğim mülakatta iletişim yerine sinema ağırlıklı konuştuğumdan mülakatı yapan bölüm başkanı sormuştu: "imkanın olsa hangi filmi çekmek isterdin?" diye. ufak bir nefes alıp hınzır bi gülümsemeyle "citizen kane" demiştim. milyon dolarlık cevaptı ama portfolyom yeterli gelmediği için %50 burs alabilmiştim, o da kurtarmamıştı haliyle. neyse diyeceğim şeyi örneklerle açıklayayım.

    şu 1: ben iskandinav sinemasının post-modern travmatik sorunlara eğilen filmlerine hayranım. ama bir yandan da bilim kurgu diye ölüyorum. bilim kurgu da değil aslında daha spesifik olarak uzay operası görmek istiyorum. spock'la enseye şaplak göte parmak atılganda takılayım istiyorum. ne bileyim ftl motoru bozukken starbuck'la ambrosia'sına triad oynayayım falan istiyorum. o dünyaların içine girmek istiyorum. ama mesela battlestar galactica'nın filler episode'larının kötülüğü beni uzaklaştırıyor diziden (lotr örneğine dönersek bay frodo'nun o ergen kız tripleri buna eşdeğerdir). işte o filler episode'lar hollywood oluyor. içeriği doldurmak için bir sürü "tribüne oynayan sergen" koyuyorlar yapımlarına. ama yapacak bir şey de yok. o sergenler olmadan kimse lucescu'yu istemezdi muhtemelen. çünkü çoğunluk sergeni istiyor ama ben arkasındaki dehayı görmek istiyorum. gişede kaybeden olmayı kabulleniyorum yani sorun değil. (nerelerden nerelere geldim ben neler oluyor? çok yorgunum ya)

    toparlayayım.

    şu 2: futbolda sacchi'nin milan'ı neyse sinemada orson welles'in citizen kane'i odur. futbolda real madrid neyse sinemada hollywood odur. her daim kazanmaya oynar, tribünde en çok kazanan odur. büyüklüğü tartışılmaz ama 100 milyon euro sinemada da çöpe gidebilir futbolda da. daha az bütçeye daha güzel futbollar ve filmler mümkün olabilir. (olm ne laf çaktım. madridistalar affeylesin tebrik ederim bir katalan olarak heheh)

    diyeceklerim bu kadar. yazar burada ne anlatmaya çalıştı kendisi de pek anlamamış olabilir ama sıkmayın canınızı. lotr drinking game oynayın. frodo her ergenlik yaptığında bir shot bira (ya da başka bir şey) legolas her uzaklara baktığında bir shot, gandalf her gandalflık/bilmişlik yaptığında bir shot. yarım saatte eğlenmeye başlarsınız filmi tamamlayamadan çok eğlendiğinizi düşünerek sızarsınız. denedik işe yarıyor.

    hadi bu da kıyağım olsun:
    https://static.squarespace.com/...lotrdiring362012.jpg

    edit: şimdi farkettim sadece bu sondaki resmi paylaşıp işin içinden çıkabilirmişim aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın