• 800
    6+0+4 sisteminde koca bir sezon geçirdik. gereksiz yere sözleşmesi olan oyuncuları tribünde oturttuk. onların yerlerine yerli futbolcular oynadı.
    koca bir sezonun ardından geriye dönüp baktığımızda milli takıma kaç tane yerli futbolcu kazandırabildik?

    kalede volkan ve onur'a alternatif çıktı mı? hayır.
    sağ bekte gökhan'a alternatif çıktı mı? hayır. gökhan olmazsa sabri oynayacak yine.
    stoperlerde semih-ömer ikilisinin alternatifleri kim? yine bekir ve serdar aziz. takımın gençleştirme falan olmasa gökhan zan'ı alırlar.
    sol bekte caner alternatifsiz. sırf topa sol ayağıyla vuruyor diye hasan ali kaldırım onun yedeği durumunda.

    orta sahada oyun görüşü olarak selçuk ve nuri'ye alternatif çıktı mı? çok zorlamayala 30 yaşındaki artık futbolda son baharını yaşayan bilal'i alternatif olarak belirledik.
    kanatlarda ise tam bir felaket durumdayız. arda var eyvallah, diğer taraftar mermiye omuz atan gökhan töre. bu önceden de vardı. gelişme var mı? yok.
    alternatifleri yok.

    en vahimi forvet bölgesi. burak var başka da yok. yedekleri umut-mevlüt ve batuhan. takım gençleştirme filan olmasa semih-burak çift forveti daha etkili olur ama semih'i milli takıma almaya yüzleri olmaz. malum yabancıyı kısıtladık. alttan gençler yetişecek ya.

    6 yabancıyla oynadı takımlar ne kazandırdılar türk futboluna sorarım. milli takıma yeşil ışık yakan futbolcu çıktı mı? hayır. belki veysel büyük takım kontenjanından milli takımda sürekli yer alacak. eskişehir'de kalsaydı hazırlık maçlarının bir kaç tanesinde oynatılır asıl maçlarda yüzüne bile bakılmazdı.

    şu anda türk futbolunun en ümit verici oyuncusu olan salih uçan'ı teknik direktörü sezonun en ateşli haftalarında oynatmadı. niye? risk almadı. tecrübeli oyunculardan yararlandı. defansı yerli yapıp orta sahayı yabancılardan kurdu. son haftalarda hala meireles'i oynattı.

    an azılı savunucu olan beşiktaş gitti bizden dany'i aldı. hani senin yerlilerin vardı. altyapıda genç stoperlerin vardı. noldu?

    almeida gitsin diye denilmedik laf bırakılmadı ama adam iyileşir iyileşmez hemen almeida banko 11'e yazıldı. hani mustafa pektemek?

    demem o ki bu sezon ciddi analiz yapılmalı. kısıtladık ama oyuncu çıkarabildik mi? çıkarmak için neler yapmak gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın