• 402
    geç gelen adalet, adalet değildir ama adaletin hiç gelmemesinden daha iyidir. bir nevi kötünün iyisi olarak nitelendirebiliriz. bu süreç sadece türkiye içerisinde çözülmesi gereken bir sorun olsaydı ben de aynı şekilde düşünecektim. bu ülkede suç işleyenin cezası yanına kar kalır ve hatta ödüllendirilir. ama işin içerisinde uluslararası kurumlar olduğu için bu konuda gerekenin yapılacağına dair ciddi derecede inancım var. bunun başlıca sebepleri uefa'nın yaptırım uygulamadığı takdirde otoritesini yitirmesi, daha evvelden ceza alan takımların tazminat davaları altında ezilmesi var. hele ki uefa'nın 27 mart günü aldığı "ülke federasyonlarının vereceği cezalar uefa normlarına uygun olmak zorundadır" kararından sonra cezai yaptırım için harekete geçmezse başı çok daha fazla ağrıyacaktır.

    barcelona'ya transfer yasağı verebilen, mali kriterlerden ötürü manchester city ve psg kulüplerine avrupa kupalarına katılım konusunda sıkıntı çıkarması muhtemel olan uefa'nın fenerbahçe gibi kıymeti kendinden menkul olan bir kulübe ceza vermeyeceğini, bir başka söyleyişle ülke federasyonunun gereken cezayı vermesi için baskı yapmayacağını düşünmek doğru değil. cas gerekçeli kararının açıklanmasından sonra süreç hızlanacak ve uefa'nın kişiler hakkında aldığı kararların da açıklanmasından sonra gerekli cezalar verilecek. fenerbahçe'nin hiçbir şekilde cezasız kalmayacağını 3 senedir söylüyoruz evet biz de yorulduk biz de sabırsızlanıyoruz ama avrupa kupalarından men edilmelerinden evvel de yine benzer şekilde tepki gösteriliyordu. uefa bu dosyayı kapattı, ceza falan vermez, burası türkiye kendinize gelin deniliyordu ama sonuç olarak ilk etapta verilen cezalar ortada.

    kısacası şu an tek beklediğimiz şey cas gerekçeli kararı. daha sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. bu davanın daha sonra oluşacak benzer durumlar için emsal teşkil edeceğini de unutmamak gerekir. ne kadar üfleseler de bu ateşi söndüremeyecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın