• 6
    enteresan bir özellikleri var; biz neler biliyoruz da susuyoruz.

    susma lan?

    yabancılar helikopter bakarken biz menemen kaşıklıyorduk diyen kaptan gördü bu gözler. oğlum adam menajerle çalışıyor, sözleşmesi de ona göre. senin gibi bilmemkimin oda arkadaşı veya teyzesinin oğluyla değil. o adam senin hayalini kurduğun avrupadan geliyor bu takıma şartlarını en başta ortaya koyuyor kulüp işine gelirse imzalar. sen boş mukavele imzalarım romantikliğiyle göz boyayıp 3 maç üst üste iyi oynayınca yönetici abilerimden takdir bekliyorum diyorsun. yabancı diye ötekileştirdiğin, bizden farklı bunlar takımı sahiplenmez dediğin adam senden milyon kat daha ahlaklı daha delikanlı lan. adam sözleşmesine ihanet etmemek için çabalıyor, beyni profesyonel düşünüyor. o adam biliyor sakat oynarsa devamında 10 maç oynayamaz. sen fedakarlık yaptım diye sahada sekiyorsun, hem o güne katkın yok hemde geleceği riske atıyorsun.

    bir de karı tribiniz var, evlere şenlik. senden kariyerlisi takıma gelip senden daha fazla katkı yaparsa veya ilgi ona kayarsa 3 yaşında çocuk gibi oluyorsun. sahada neredeyse taklalar atmaya çalışıyorsun. bu numaralar sökmeyince de geleni dolayısıyla da takımı sabote ediyorsun. hem paranın karşılığını vermiyorsun hemde verene izin vermiyorsun. ayarınız bile yok, 3 manken gördüğünde kendini kaybediyorsun gece maçlarından sahada adım atacak halin kalmıyor. gece kulüplerinden esas kulübüne katkı sağlayamıyorsun. yabancı dediğin adam izin gününde çıkıyor efendi gibi antrenmanına çıkıp maç günü sahada dimdik duruyor. 3 kuruş paralanınca etrafına çöreklenen salaklara kanıyorsun, abi bu takımın yıldızı sensin drogba kim sneijder'in ne başarısı var dediklerinde gaza geliyorsun.

    takımın başında terim varken tırsıyorsun, mancini gelince aslan kesiliyorsun. çünkü terim biliyor senin ciğerini, o da senin gibiymiş gençken ama anlamış artık seni adam eder yanına drogba koyarsa çeyrek final oynar. mancini gelir senden profesyonel olmanı bekler, kendine iyi bakmanı antrenmanı layığıyla yapmanı bekler. verilen taktiği uygulamanı hızlı düşünmeni bekler ama sen papazlık yaparsan en fazla mancini'yi de yersin. eninde sonunda sonun senden öncekiler gibi olur; bir bakmışsın eskişehir'de servet'le almanya üçüncü liginde barış özbek'le oynuyorsun. felipe melo ve sneijder senin kadar eğlenmeyi bilmiyor mu? içki içmiyor mu? sevişmiyor mu? rahip mi, papa mı bu adamlar lan? herkes ayarını biliyor, çünkü anında konulurlar kapı önüne kendilerine bakmazlarsa.

    yabancı kısıtı kadar ömrün var kardeşim, bu sorunlar aşılırsa adın ne olursa olsun böyle devam edersen kapı önünde bulacaksın kendini. sende farkındasın aslında da tepedeki andavallar farkında değil. milli takım falan diyorlar. seni rekabetin içine soksalar görecekler gerçek yeteneklerini nasıl çalıştığını kendini futbola verdiğini ama küçük hesap peşindeler. tıpkı senin gibi. zihniyetiniz yerin dibine batsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın