resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 4821
    (bkz: #1331205)

    başkanın neyi amaçladığını çözemiyorum dolayısıyla kendisine güven duymuyorum. fatih terim'i gönderme kararının takımı uçuruma sürükleyeceğini ta başından yazmıştım. bugün gelinen noktayı hep birlikte görüyoruz. yine de iyi tarafından bakmak mümkün. en azından önümüzdeki hafta oynanacak derbide galatasaray mağlup olsa bile fener matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edemeyecek. evet maalesef başkanımızın müthiş vizyonu sayesinde bir kaç ay içerisinde bu tür şeylere şükreder duruma geldik. neyse...
    benim merak ettiğim daha çok saha dışı meseleler: 2012-2013 yıllarında elde edilen onca gelire rağmen, bitmesi şöyle dursun bir türlü azalmayan ve saçma sapan transfer harcamalarıyla artan borçlar ve tabi riva arazisi.
    takımın performansını göz önüne aldığımızda gelirlerin önümüzdeki sene daha da azalacağı kuvvetli bir ihtimal ve bu olumsuzluğa ilaveten bir de maliye tarafından kesilen 108 milyonluk vergi cezası söz konusu. müstakbel tazminat ödemelerini ve sıfıra yakınsayan transfer gelirlerini kulübümüzün sabit giderleri() olarak ifade edebiliriz. transfer gelirleri için de 'sabit gider' diyorum, çünkü kulübümüz futbolcusunu satarken/gönderirken üstüne para ödüyor. neticede ortaya vahim bir "mali tablo" çıkacak/çıkıyor ve insan ister istemez soruyor: acaba bu borçlar nasıl azaltılacak, güzide taraftarın hayalini kurduğu transferler() hangi parayla yapılacak? elbette bunların cevabını başkandan iyi bilemeyiz; ama çok değil daha 1,5 yıl önce 'kulübün borcunu kısa sürede iki haneli rakamlara indireceğini' ifade eden sayın ünal aysal'a soralım:

    riva gidici mi?
    riva arazisini satmayı düşünüyor mu?
    kendisi veya ortakları riva için müşteri olabilirler mi?

    şimdi sözlükteki bazı taraftarlar "ne yani başkan riva'ya mı sulanıyor" falan diyebilirler. ben karpuz kabuğundan bahsetmiyorum. burası türkiye ve bu işler akçeli işler. bir galatasaraylı olarak sadece merakımı yazıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın