resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 4758
    kimseyi yenilgi sonrası düşünemiyor, aklı başında değil, yok efendim hakaret ederim gibi argümanlarla eleştirmeyin abi. açık söylüyorum.

    fatih terim fanboyu muyum? belki de öyleyimdir. he tamam, ergenim.

    bak şimdi, kimse ünal aysal'a bi bok yapmadın demiyor. bi sürü şey yaptın, bi sürü iyi şey de yaptın. eyvallah. fakat sen en başından, fatih terim'i bu takıma getirirken bülent tulun gibi çapsızlarla çalışmayacağını bilmiyor muydun? egosunun üst seviyede olduğunu bilmiyor muydun? biliyordun, bilmiyorsan da bileceksin abi. şimdi bana fatih terim egosu yüzünden demeyin yani. neden biliyo musunuz? çünkü abi fatih terim'de ego varsa ünal aysal'da fazlası var. sanki amk ünal aysal sürekli alttan aldı da sonunda dayanamadı falan. net söyleyeyim, tamamen başkan olmasının verdiği imkanla fatih terim'i antrenmandayken, yüzüne bakamadan kovdu. yani tamamen mevki abi. düşün, koltukları değiştir. terim başkan, aysal teknik direktör olsaydı o da onu kovacaktı. neden, aysal'da da ego tavan çünkü.

    şimdi ikinci olay. bu iş türkiye'de o seviyede değil abi, anlatabiliyo muyum? avrupa'da başarılı olmanın yolu türkiye'de başarılı olmaktan geçer. bunun başka yolu yok. liverpool premier lig'de 10. olur belki ama sonra gider uefa avrupa ligi'ni alır. ama sen alamazsın. alamazsın abi, net kere net alamazsın yani. çünkü o vizyonun yok henüz. o planlaman yok. diyeceğim şu, diyorsunuz ya iki senedir şampiyonlar ligi gruplar bilmemne. şimdi bi düşünün, ünal aysal'ın geldiği ilk sezondan beri mancini olaydı takımın başında.

    söyleyeyim mi ne olurdu? belki o grupları bile göremezdin. hadi gördün, uefa avrupa ligi hayal olurdu. hem de öyle sneijder'siz drogba'sız falan. ohooo.

    türkiye'deki bi takımın avrupa'da -haliyle türkiye'de de- başarılı olması için tek bir yol var abicim. ne biliyo musun? türk oyuncular. neden? çünkü kaliteli olanları çok az ve takımdan kesme olasılığın yok. süreklilik kazanmış yabancı 11 adam elde edemezsin yani türkiye'de. yani ne yapacaksın? süreklilik kazanmış en az 5 6 tane kaliteli türk adamı olabilecek en iyi seviyede tutacaksın, onların organizasyonunu iyi yapacaksın. sonra da yabancıları o organizasyonun içine katacaksın.

    bu 15 sene önce en az 7 8 türk oyuncu gerektiriyordu, şimdi biraz yabancı sınırlaması esneyince bu sayı 5 6 ya düştü.

    türk oyuncu organizasyonunu iyi yapabilecek yabancı teknik adam bulabilirsin. adam evrenseldir mesela, herkesle iyi anlaşabiliyordur, liderdir, takım içi dengeleri korumayı biliyordur, olur.

    kim mi bu adam? örnek mi istiyorsun? rijkaard değil mesela. mancini değil. erik gerets olabilir. hagi de değil mesela. ama lucescu olur.

    şimdi gelelim ana mevzuya, bu işi türkiye'de en iyi yapan adam kim biliyor musun? kime sorsan, eğer özel bi düşmanlığı yoksa tek bir cevap vermeli bana göre: fatih terim.

    şimdi ben net olarak şunu söylüyorum: sneijder'i almasan da olur. drogba'ya gerek yok. ortalama birkaç tane yabancı al, sneijder kadar kaliteli olması şart değil. ujfalusi'yi al, elmander gibi adamları al örneğin. melo'yu al.

    ama sonra en kaliteli, parlayan türk oyuncuları al. mesela selçuk inan'ı al, burak yılmaz'ı al, efendime söyleyeyim arda'yı takımda tut, ya da semih gibi bir türk defans daha al.

    sonra koy takımın başına fatih terim'i, bitti abi senin görevin. git kulübün ekonomisiyle, kurumsallığıyla ilgilen. yaparsın, o konularda başarılısın biliyoruz. ama fatih terim'e dokunma abi. biliyoruz hepimiz, dokunursan sıkıntı çıkar. fatih terim de sıkıntılı adam çünkü.

    ama madem başarı istiyorsan, madem bana diyorsun ki oktay mahmuti'yi başarılı olmadığı için kovdum, başarılı adama dokunma o zaman abi. fatih terim'e dokunma.

    sneijder, drogba, iyisin başkan, büyüksün başkan, fakat fatih terim?

    guti gibi adamlar getirme bize başkan, ruhumuzu koruyacak adamları takımda tut.

    eyvallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın