• 3682
    son metro hadisesi üzerine müsebbib sarı-kırmızılı vatandaşların (onlara galatasaray taraftarı diyemiyorum) hiçbir savunulacak tarafını göremiyorum.

    kadını portreden çıkaralım ve hikayeyi terse saralım. o metroda evinize, işinize artık her ne boksa gitmekte olan bir galatasaray taraftarı olduğunuzu, yanı başınızda 20-25 tane aznavur kılıklı sarı-lacivertli vatandaşın da (farazi de olsa, onlara da fenerbahçeli demeyeceğim) "avrupa fatihiymiş galatasaray! galatasaraylıymış bütün oğlanlaaaar!!!" diye harala gürele başladığını düşünün. bilirsiniz, çoğumuz için galatasaray kutsal bir değer, kutsal değilse de ona yakın önem ve değerde... şimdi abi o durumda, bu şerefsizler gariz bir biçimde, öküz gibi bağırarak senin canına, mutluluk kaynağına küfrettiğinde n'apacaksın?

    şöyle bi düşün ya allah aşkına... örneğin sevgilin yanında, serde de bunu kendine yedirememek, galatasarayına laf söyletmemek var. tepki gösterip ters bir şey söylesen, bu adamların orada sana veya yanındaki kadınına ne tür bir karşı tepki koyacağı belli mi? hadi koydular, hangi biriyle başa çıkacaksın?

    hadi çıkaralım sevgiliyi işin içinden, o belki istisnai bir durum... insansın oğlum ya; korkamaz mısın? korkabilirsin ve sesini çıkaramayabilirsin de... sonra üzülmeyecek misin bu sükunetine... "tüh kalıbıma benim!" diye içinden geçirme olasılığın yok mu? pekala var.

    sırf bu yüzden bile kimseyi böyle bir konuma sokmaya kimsenin hakkı yoktur. metro tezahürat yeri değil. küfürlü tezahürat yeri hiç değil. hele bir kadın, her ne sebeple olursa olsun bu eylemi sonlandırmanızı istiyorsa suratına baka baka küfür etmeye devam etmemelisiniz, her şeyden önce mertçe olmuyor, hoş olmuyor böyle şeyler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın