• 225
    bir galatasaray klasiğidir. 2000'de giyilmemiş olabilir, daha önce başka sezonlarda da giyilmemiştir olabilir. bunlar klasik olmasını engellemez. benim ilk formam 1973 tarihli parçalı forma, siyah şort, beyaz konçtan oluşmaktaydı.

    2000'de neden yoktu? metin oktay'ın son yıllara kadar bu kadar değerinin bilinmemesiyle paralel gider bu. eskiden maçlara kimse formayla gitmezdi. kapalının kafa adamları casual denen şekilde üzerinde galatasaray'a ait bir şey olmadan maça giderdi, giderdik. maça formayla gitmeye alışmam zaman aldı. gs store yoktu. millet korsana bu kadar kafayı takmış değildi çünkü ortada lisanslı ürün yoktu.

    türkiye'de futbol külüpleri taraftardan daha fazla para toplamak için avrupalı kulüplerden öğrendiklerini uygulamaya başladılar. kombine de böyle ortaya çıktı, kulüp mağazaları da. sonrasında gelsin çeşitli formalar. galatasaray mor forma çıkarıp bunu galatlara dayandırdı. mor forma çıkana kadar ne galatlar diye bir şey duymuştum ne de galatasarayla bağlantısını.

    artık her kulübün pazarlama stratejisinin olmazsa olmazlarından biri de klasik formadır. galatasaray klasiği de parçalı formadır. çubuklu da olsun, mor olsun, beyaz olsun, siyah olsun, ne istenirse o olsun eyvallah. ama parçalı mutlaka olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın