• 221
    her sene nostaljik görünümlü parçalı yapacağım diye kendini tekrar eder hale gelen parçalı fetişine bir yeni soluk gerek.

    1) her sene parçalının isminin metin oktay olması şart değil. tarihimizde coşkun özarı, eşfak aykaç, cüneyt tanmen, prekazi, hagi gibi isimler de var. hem metin oktay ismini eskitme, hem diğer isimleri onurlandır. hadi hagiyi herkes bilir ama diğer isimleri duymamış çok isim vardır hem tribünlerde hem buralarda.

    2) 50 sene önce teknoloji yokmuş, bu işin dizaynı, mühendisliği yokmuş, herkes giyermiş altına beyaz şortu. şimdi çıkarın her sene değişik bir espri, klasik ruha sadık kalarak. "abi yok, 1920lerde öyle giymişler, demek doğrusu bu, hep öyle giyeceğiz." e o zaman o zamanın saç ve giyim şeklini uygula kendi hayatında da. kafana da fes tak.

    3) her sene 50 yeni dizayn yapıyorlar, arda'nın yegane "helal olsun kaptanıma" dedirten sözündeki gibi orospu formalarının ardı arkası gelmiyor, kimsenin ses çıkardığı yok. ama tüm tarihimizde en çok giydiğimiz ikinci forma, tarihimizin en büyük başarılarını süsleyen forma söz konusu olunca "waaauuuuuw". arada sırada bir çubuklu forma çıktı diye parçalının pabucu neden dama atılsın? kimsenin parçalıdan vazgeçtiği yok, hastamısınız siz?

    4) bir de şu var, "fenerbahçenin çubuklusu var, bizim olmasın". bu adamların hiçbirşeyi sahiplenmelerine izin vermiyorum ben arkadaşım. o zaman kadıköye de gitmeyelim, hababam da seyretmeyelim. hayır abicim, kadıköy de bizim, hababam da bizim, çubuklu da bizim. fenerbahçe çubuklu forma ile reali yenip süper kupa getirsin o zaman düşünürüz. mantığa bak ya. beşiktaşın da düz forması var, düz sarı, beyaz, kırmızı forma da giymeyelim o zaman.

    5) bana kaç senedir birbirinin aynı parçalı alıp arşive eklemekten gına geldi. yapın bir değişiklik artık. renkleri de turuncu kırmızıdan, sarı kırmızıya çeviriverin eliniz değmişken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın