• 3680
    galatasaray sözlükte hatırı sayılır sayıda insanın devamlı olarak yabancı futbolcu transferi konusunda açlığını ve isteğini okuyorum. candreva'dan nani'ye, vidic'e transfer edilmedik isim kalmadı. bu transfer açlığımız ve doymak bilmezliğimiz galiba toplumumuzdaki yeniye olan rağbetin bir tezahürü. çözümü sürekli yeni bir şey satın alarak arıyor, yeni bir şey satın alınırken bağını sormaya tenezzül etmiyor ve yeni olan şeyi de kullanmadan bir kenara atmakta herhangi bir sıkıntı görmüyoruz.

    mevcut tff yabancı kuralı çerçevesinde, ki biz de bu stsl'in bir ayrılmaz bir parçası isek, istememiz gereken en son şey daha fazla ve daha maliyetli yabancı futbolcu transferidir kanımca. ola ki kural değişikliğine gidilmesi, ya da (umarım) ülke futbolunu yönetenlerin, atama ile değil de akıllı adamlar tarafından seçilerek ve destek verilerek, değişimine gidilmesi durumunda planlar ona göre yapılacaktır tabi. ama 2013 - 2014 sezonunun devre arasında şimdilik 2 adet yabancı oyuncuyu yaklaşık 10 milyon eur bonservis bedeli ödeyerek transfer etmiş ve elindeki 2 adet yabancı oyuncuyu henüz resmiyet kazanmasa da bedelsiz olarak kiralık vermiş bir futbol takımının taraftarı olarak neyin peşinde olduğumuzu anlayamıyorum.

    kaldı ki kulübümüzün gelirlerinin çoğu tl cinsinden. o çok istediğimiz ve kimini aldığımız isimlerin bonservisine 3 milyon türk lirasi, 5 milyon türk lirasi verildiğini duydunuz mu hiç?

    bence, bilinçlenme sağlanmadan istikrar gelmez. o yüzden bunca senedir istikrarlı kadrolara sahip olamadık. hep daha fazlasını isteyip, her istediğimizde daha çabuk tükettiğimiz için. umarım, mevcut hamleler ileride sağlanacak istikrarın adımlarıdır. yoksa daha çok konuşuruz burada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın