• 9151
    yapılan transferle birlikte taş gibi bir takım olduğuna inanmadığım takımımız. hala bir defans önderimiz yok. pozisyon bilgisi yüksek, agresif, uzun boylu olmasının yanı sıra defansa liderlik edecek, çekip çevirecek bir oyuncu bana göre sol bek ile birlikte en büyük önceliğimizdi ancak bu pozisyona öncelik vermedik. chedjou, semih, gökhan zan, dany elimizdeki stoperler. salih dursun, ceyhun, hakan balta da üçlü defansta oynayabilecek tipte oyuncular. yani üçlü defans için yedi oyuncu alternatifimiz var. bunlardan ceyhun ve hakan balta dışındaki oyuncuların hepsi atletik yapıda ancak çok iyi pozisyon alabilen, markaj bilgisi yüksek oyuncular değil. işin vahim kısmı içlerinden pozisyon ve markaj bilgisi olarak en iyisi genç yaşına rağmen semih kaya. ceyhun'la hakan balta'nın da bu konuda güvenilir futbolcular olduğunu söyleyemem. içlerinde gökhan zan ve hakan balta'dan sonra en tecrübeli olan futbolcu olan chedjou da maalesef pozisyon hataları, kontsantrasyon eksikliği ve
    adam kaçırmayla birçok maçta gol yememize sebep oldu ve pek güven vermiyor.

    şimdi fizik olarak oldukça yeterli olan bu defansın açık bir şekilde akıl eksikliği bulunuyor. bu eksikliği kapatmadığımız sürece takımda taşlar bir türlü yerine oturmayacaktır. mancini topa hakim olan ve kolay gol yemeyen bir oyun anlayışı yaratmak istiyor ancak sezonun ilk yarısında olduğu gibi her maç erken ve kolay goller yemeye devam edersek her maç o golü çıkarmakla baş etmeye çalışmaktan bu oyun anlayışını oturtamayacağız gibi gözüküyor.

    şimdi bu stoper ihtiyacını bir türlü neden gidermiyoruz bilmiyorum ama bana göre bu tip bir stoper almamız en az sol bek kadar elzem bir durum. umarım 2013-2014 ara transfer dönemi bitmeden bu ihtiyacı karşılarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın