• 105
    el cuerpo http://www.imdb.com/title/tt1937149/?ref_=nv_sr_1

    2012 yapımı ispanyol filmi. bence gelmiş geçmiş en underrated mystery filmi. sebebini anlayamadığım şekilde çok kıyıda köşede kalmış bir film.

    bu filmi bence izleyip de beğenmeyecek insan(istisnalar hariç ki istisna bile olacağını pek sanmıyorum) olduğunu sanmıyorum. yine de özellikle sürprizli son sevenlerin, kurgusu iyi olan filmleri sevenlerin hayranı olacağı filmdir. tür olarak gerilim-gizem diyebiliriz. öyle işkence sahneleri, yoğun şiddet sahneleri içermez.

    filmin konusuna -spoiler vermeden- gelirsek; bir adam var. bu adamın hem karısı hem de metresi var. karısı ölmüş. cesedi morga kaldırılmış. daha sonra bakıyorlar ki karısının cesedi morgda bulunduğu yerde yok. polisler olayı incelerken güvenlik kameralarının biri hariç hepsinin kapatıldığını, açık olan tek güvenlik kamerasından görüldüğü kadarıyla da hastanenin güvenlik görevlisinin sesler duyup yukarı çıktığını, daha sonra dehşete düşmüş bir şekilde koşarak, kaçarak aşağıya indiğini görüyorlar. bu olay çözülmeye çalışıyor filmde. tabii ki hiçbir şey göründüğü kadar basit değil.

    filmin kurgusu mükemmel, senaryosu mükemmel, sonu mükemmel ötesi. duygusal olaylar da var. ayrıca sürükleyici bir film ama tabii ki başlarda, sonlardaki kadar sürükleyici değil. başları çok sarmasa bile(ki şu ana kadar sarmayan görmedim) izlemeye devam edilmesini şiddetle tavsiye ettiğim bir filmdir.

    film boyu ters köşeden ters köşeye twistten twiste uçup duruyoruz :d yani filmi izlerken kaç defa yanıldım saymaya matematiğim yetmedi(aslında matematiğim iyidir de dört işlem zayıf :( ). özellikle sonunda ağzınız öyle bir açık kalacak ki rtük gelse kapatamaz öyle söyliyeyim.

    iyi seyirler. izleyenler isterse muhabbetini yapabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın