resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 4733
    artıları: arkaya mükemmel sarkması, çok fazla gol atması, kendini geliştirebilmesi, hırslı olması, (gaza geldiğinde önde çok fazla pres yapması * ) .

    eksileri: takımın oyununu bozması (paslarla takır takır gelmişken, topun ona gelince kaybolması gibi) , topla ilişkisinin kötü olması, tek tip bir son vuruşunun olması (http://www.youtube.com/watch?v=cR3AiZ-hXfE ) , duvar olamamasına rağmen sık sık geri gelip top istemesi, çok fazla ofsayta düşmesi, aşırı duygusal bir yapısı olması (bence bu çoğu zaman eksi oluyor kendisinde) .

    ofsayt konusuna gelirsek; evet bu kadar sık sarkmayı deneyen bir futbolcu tabii ki sık da ofsayta düşer. bunda düşündeşiz. ancak burak'ın eksilerinden olarak sayabileceğimiz bir özelliği, ofsayttan kaçmasını bilmemesi. bazen pasların kendisine geç atıldığına da katılıyorum, ancak rakibinin çizgisini kontrol eden bir forvet oyuncusu gerektiğinde (pas geciktiğinde) adımlarından iki tanesini geriye atmak ya da durmak suretiyle ofsayttan kaçıp, tekrar hareketlenebilmeli. bunu yapamıyor ya da denemiyor bile. küçükken futbol okullarında forvet oyuncularına parmak ucunda koşmasını tembihlerler. adımlar daha seri ve daha hızlı olabilsin diye (tam da bu anlattığım olayı yapabilmeleri için) . sanırım burak'ın okulundaki hocalar burayı es geçmiş. ancak dediğim gibi burak çalışırsa, bu konuda kendini geliştirebilir.

    bir diğer konu pres. evet burak pres yapıyor. takdir ediyorum, ama yanlış pres yapıyor. çünkü kendisine en baştan böyle öğretilmiş. forvet oyuncusunun pres yapmaktaki amacı rakibin oyunu kurmasını engellemek, rakibi bozmak ve mümkünse topu çalıp pozisyon yaratmak. bu doğru alanlara yapılan koşularla mümkün olur. rakibin oyununu her zaman topa koşarak bozamazsınız. pas alanındaki, topsuz bölgedeki oyuncuya da yapabilirsiniz. yapmalısınız. burak'ın presleri çoğu zaman amacına ulaşıyor aslında. evet. bu onun iyi bir yönü, ancak kalitesi düşük liglerde bu mümkün. ingiltere, ispanya gibi savunmalarının bile top tekniği yüksek olan ülkelerin liglerinde bu prese, adamı deli dana gibi koşturup; daha otuzuncu dakikada pes ettirirler. olsun yine de doğru ligde, doğru baskıyı uyguladığı için bu bir artısı.

    son olarak burak'ın altyapı eğitimine değinmek istiyorum. antalya'da o dönem kimler hocaydı, açıkçası araştırıp da bakmadım. ama burak'a yeterli futbol bilgisini verememişler. burak yetenekli ama futbol bilgisi düşük bir futbolcu. zaten tek bir mevkiide başarılı oynuyor olması da bunun göstergesi. topla kötü olduğu için olabilecek en az dokunuşla başarıya gitme yoluna girilmiş ki bu da forvette mümkün (şenol güneş'e helal olsun) . yani yapamadıklarının çoğu aslında kendi suçu değil, aksine kendini bu kadar geliştirmesi bile takdire şayan. ayrıca yerli statüsündeki en iyi forvet futbolcusu da denebilir, ancak buna rağmen ben olsam kendisini takımıma almazdım. çünkü beğenmiyorum. bir forvetten ya da futbolcudan daha farklı şeyler bekliyorum ama hakkını da veriyorum. hepimiz de vermeliyiz..
App Store'dan indirin Google Play'den alın