• 8921
    takımdaki futbolcuların yarısından çoğu futbolu bilmiyorlar. 3.12.13 gaziantep bşb maçının 45-60 arasına şöyle bir göz gezdirdim, sahadaki galatasaraylı futbolculara futbolcudan ziyade futbol oynamaya çalışanlar denmeli. amrabat kaleciyle karşı karşıya kalmış, kaleci angutluk yapmış amrabat'ı takip ediyor, amrabat salak saçma şeyler yapmaya çalışıyor. yekta'nın 5 metre önünde amrabat topsuz koşuya başlamış, yekta tek pasla amrabat'ı kaleciyle karşı karşıya bırakacağına saçma bir pas atıyor. dany'nin iki metre yanındaki adam bomboş top istiyor, dany topu cehennemin dibine atıyor. bu adamlar futbol falan bilmiyorlar.

    hayır united'ı, city'i, ne bileyim arsenal'i falan da izliyoruz. adamlar alan daraltıyor, topsuz koşu yapıyor, dar alanda kısa paslaşmaları mükemmel, yeri geldiğinde üçgen yapıp iki pasla kaleye gidiyorlar, duran toplar harikulade falan. hani paranın gücü diyeceğim de adnan januzaj'ın, giroud'nun, ramsey'nin ne bileyim kagawa'nın falan 4-5 milyon €'ya oynadığını düşünmüyorum. bu adamların da aldığı para maksimum 3-3,5m yıllık olsun. biz burak'a selçuk'a eboue'ye riera'ya veya chedjou'ya * hemen hemen avrupa'daki paraları veriyoruz ama sahada o şekilde bir oyun göremiyoruz.

    antrenör mü, teknik direktör mü, futbolcu mu, hatta dortmund'daki teknolojik ekipmanlar mı getirilir bilmiyorum ama bu takımın sahada ne yaptığını bilen, beynini kullanarak oynayan, aklıyla oynayıp aynı zamanda mücadele eden, teknik oyunculara ihtiyacı var. umut koşuyor eyvallah da galatasaray futbolcusunun sahada yaptığı tek şey koşmak olmamalı. bruma teknik ama bokunu çıkarmamalı. sneijder öyle ama şunu yapmalı. drogba böyle ama onu da yapmalı. mixed, karışım, ne derseniz deyin, bu takım pekçok şeyi çok iyi yapan bunun yanında da bazı şeyleri mükemmel yapan oyunculardan oluşmalı. rakiplerimiz, ya da rakiplerimiz olması gereken takımlar, aynen bu şekilde oynuyorlar çünkü.

    osmanlı gibi dünyayı 300 yıl geriden takip etmeyelim. yeter artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın