• 2585
    şampiyon olsan bile 'kadromuz yeterli' diye bir mantık yok. lig için gerçekten kadron yeterli olsaydı, geçen sezon 90 üzerinde bir puan toplar ve uçuk bir averajla ligi bitirirdin. daha önemlisi rakiplerin bu kadar iyi transferler yaptığı bir zamanda sende rakiplerine ayak uyduramazsan olacağı buydu. yaa ellerinden oyuncuyu alacaksın yada transferlerine çomak sokacaksın. ligi 5 yıl 10 yıl domine etmek istiyorsan rakiplerinin yaptığı transferler altında asla ezilmeyeceksin.

    ---fenerbahçe ne yaptı; sırf alper potuk galatasaray a yararlı olmasın diye en kalabalık bölgesine alper potuk u uçuk bir rakama transfer etti. ''chedjou gibi tanınmayan bir adamı değil'' tanınan, hırslı süper ligin havasında bir adamı defansına aldı. sol beki varken gitti yine sol bek aldı.

    ---beşiktaş ne yaptı; gökhan töre, olcay*, oğuzhan*ı çok basit rakamlara aldı. hani bu adamları istesek çok rahatça biz alır kadroyu genişletebilirdik. oynatmasak bile yedeğe koyardık yani beşiktaş ın en önemli oyuncuları şu an bizde oynayabilirdi. yada tolga'yı biz alır hem muslera nın yerine oynatır hemde beşiktaş yine kalecisiz kalırdı.

    gökhan gönül zamanında bu politikayla son anda galatasaray'a gelmeyip fazla para verenin olmuştu. zira böyle kapımızdan dönen birçok örnek var: ilhan mansız, tuncay şanlı, rıdvan dilmen.

    şimdi devre arasında tarık, ishak, batalla savaşları olacak. oynatmayı düşünmesen bile bu adamları alacaksın ki, rakiplerinde efsane olabilirler.

    not:bayern münih yıllardır bu politika ile idare ediliyor. adamlar iyice abartıp en önemli rakibinin yıldızını yani götze'yi alıyor. kendi güçlenirken rakibini zayıflatıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın